Élet-Liget

Sikerült megvalósítani egyik kiemelkedő elképzelésünket, a zöld felületek növelését a környezettudatosság jegyében. A tiszta környezet-zöld szemlélet érvényesítését továbbra is kiemelt feladatnak tartjuk és anyagi lehetőségeink szerint próbálunk tenni azért, hogy településünk még élhetőbbé váljon.

A Vasút utca melletti területen 52 darab vérszilva díszfa csemete telepítését végeztük el. Szerettük volna szép közösségi összejövetel keretében befogadni és köszönteni a 2019. november 1. és 2020. október 31. között született kis szirmabesenyői polgárokat, de a rendezvény megtartására nem kerülhetett sor. 

A kihelyezett emléktábla méltón képviseli községünk vezetésének gyermekcentrikusságát és jövőbe vetett hitünket, mellyel környezetünk megóvását és a következő generációnak való átörökítését tűztük ki.

Reményeink szerint tavasszal a facsemeték gondozásában számíthatunk a családokra is. Mindenki a maga kis fájának ápolásával, óvásával hozzájárulhat településünk gyarapodásához és zöldüléshez. A hagyományteremtő céllal megvalósult kezdeményezés egyben a helyi közösség épüléshez is vezet. Bízunk benne, hogy a következő évben is ilyen szép számú csecsemővel gyarapodik lakosságunk lélekszáma és természetesen a születésük tiszteletére ültetett csemetékkel bővül zöld területeink nagysága is.

Kapcsolódó cikkek
Közösség

A parkban az „ÉLET-LIGET” emléktáblája alapján tájékozódni tudnak arról, hogy a gyermekük fája a park mely részén található. Ehhez további segítséget nyújtanak a facsemetéken a napokban elhelyezett azonosítók.

Ezúton is szeretnénk Önöket arra biztatni, hogy személyesen is látogassák meg gyermekeink parkját és ápoljuk, gondozzuk közösen az elültetett facsemetéket!

Közösség

Közel egy év telt el azóta, hogy elültettük az első fákat és máris újabb 39db, újszülöttet szimbolizáló facsemete várja, hogy gazdagítsa az ÉLET-LIGET-ünket, gyermekeink parkját!

Közösség

Az idén elültetett hársfák illatos virágának gyógyító ereje van, szív alakú levele révén pedig a barátság, a szeretet, a szerelem, valamint a termékenység jelképe.

Kívánom, hogy legyetek olyanok, mint a ma elültetett fák! Nőjetek nagyra, mint annak lombjai, és mint annak erős és szerteágazó gyökere, úgy kötődjetek családotokhoz, szülőházatokhoz, otthonotokhoz Szirmabesenyőhöz!

Bodnár Krisztián | polgármester