Élet-Liget

Az idén sikerült megvalósítani egyik kiemelkedő elképzelésünket, a zöld felületek növelését a környezettudatosság jegyében. A tiszta környezet-zöld szemlélet érvényesítését továbbra is kiemelt feladatnak tartjuk és anyagi lehetőségeink szerint próbálunk tenni azért, hogy településünk még élhetőbbé váljon.

A Vasút utca melletti területen 52 darab vérszilva díszfa csemete telepítését végeztük el. Szerettük volna szép közösségi összejövetel keretében befogadni és köszönteni a 2019. november 1. és 2020. október 31. között született kis szirmabesenyői polgárokat, de a rendezvény megtartására nem kerülhetett sor. 

A kihelyezett emléktábla méltón képviseli községünk vezetésének gyermekcentrikusságát és jövőbe vetett hitünket, mellyel környezetünk megóvását és a következő generációnak való átörökítését tűztük ki.

Reményeink szerint tavasszal a facsemeték gondozásában számíthatunk a családokra is. Mindenki a maga kis fájának ápolásával, óvásával hozzájárulhat településünk gyarapodásához és zöldüléshez. A hagyományteremtő céllal megvalósult kezdeményezés egyben a helyi közösség épüléshez is vezet. Bízunk benne, hogy a következő évben is ilyen szép számú csecsemővel gyarapodik lakosságunk lélekszáma és természetesen a születésük tiszteletére ültetett csemetékkel bővül zöld területeink nagysága is.