Új iskolai parkoló

A településünkön működő iskola már több éve nem önkormányzati fenntartású, de községünk vezetésének szíve nap mint nap együtt dobog az iskolába járó diákokéval, hiszen tudjuk, hogy ők a mieink, Szirmabesenyő gyermekei.

A 2020-as évben sikerült befejezni az iskola energetikai korszerűsítését, ezen felül saját forrásból biztosítottunk 40 millió Forintot, melynek eredményeképpen a földszinti folyosó, valamint több mellékhelyiség felújítására került sor. Ezáltal az intézmény Szinyeihez és egy igazi művészeti iskolához méltó megjelenést kapott. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a tanulók szép és egészséges környezetben fejlődjenek.

Az iskola udvarára eddig jellemző parkolási nehézségeket sikerült rendezni. A főbejáratnál új parkoló és közlekedési rend kialakításával a szülők gyermekeikkel biztonságosan tudják megközelíteni az iskola épületét, bejáratát. A kastély felől is új burkolatot kaptak a parkolók és az évek óta gondot okozó csapadékvíz elvezetése is megoldódott. Hisszük, hogy a település iskolája, amely olyan sokszínű képzést kínál, mint Szinyei festő- palettája, otthont kell nyújtson a gyermekeinknek. Továbbra is igyekszünk olyan esztétikus környezetet teremteni, mely a mindennapok nehéz munkáját szebbé varázsolja.