Önkormányzat

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Szirmabesenyő területén végzett karbantartási munkálatok (faoszlopok cseréje, hálózatfejlesztés) miatt az alábbi időpontokban és utcákban az áramszolgáltatást szünetelni fog:

Közösség

Szirmabesenyő, 2022. október 10. 18:00 | Petőfi Sándor Művelődési Ház

Amennyiben felkeltette az érdeklődésüket Szilágyi László zenés vígjátéka és szeretnének egy kellemes színházi est részesei lenni, kérjük jelezzék azt munkatársunk részére a 06 46 527 205 -ös telefonszámon.

Önkormányzat

Értesítjük a lakosságot, hogy a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Szirmabesenyő Nagyközség közigazgatási területére a rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt, a csalétek vakcina kiszórásának időpontjától – amely

Önkormányzat

Testvértelepülési Programok és együttműködések 2021. pályázat keretében 14 fős delegáció érkezett Erdélyből településünkre.

A delegáció tagjai Székelyudvarhely, Gyergyószárhegy, Máréfalva és Fenyéd településekről látogattak hozzánk. A pályázat célja, a testvértelepülési kapcsolatok kiépítése és ápolása.

Önkormányzat

A Kormány a kialakult helyzetben, a lakosság téli tüzelőanyag igényének megfelelő kielégítése érdekében fel kívánja mérni a lakosság barnakőszén igényét a fűtési szezonra.

Önkormányzatunknak 2022. szeptember 30-ig kell jeleznie a települési szintű adatokat.

Lakossági igénybejelentés feltételei az önkormányzat felé:

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2022. szeptember 26-27 (hétfő, kedd) az ügyfélfogadás TECHNIKAI OKOK miatt szünetel, a hivatal zárva lesz.

Az ügyfélfogadás 2022.szeptember 28-tól (szerda) zavartalanul működik!

Megértésüket köszönjük!

 

 

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy településünkön az ivóvíz szolgáltatás átmenetileg szünetel. Az üzemzavar elhárítását az ÉRV Zrt. munkatársai megkezdték.

A szolgáltató szíves megértésüket és türelmüket kéri!

Önkormányzat

2022. szeptember 10-től a jegyzők adnak ki hatósági bizonyítványt a lakás rendeltetési egységek számáról, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.

A hatósági bizonyítvány kiállításának feltétele, hogy:

1. a kérelmezett ingatlan társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősül;

2. a kérelmezett ingatlanban 2-4 lakás található.

Önkormányzat

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének döntése alapján a 2022/2023-as tanévre 10.000,-Ft összegű iskolakezdési támogatásban részesít minden szirmabesenyői állandó lakcímmel rendelkező általános és középiskolai (iskolarendszerű, első középfokú iskolai végzettség megszerzésére irányuló képzésben részt vevő) tanulót, aki nappali rendszerű oktatásban vesz részt és 2022. szeptember 1-ig nem töltötte be a 20. életévét.

ÜGYINTÉZÉS:

Pénzügyi csoport | Szirmabesenyő, Állomás utca 1.

Önkormányzat

2022. augusztus 31. napjával jelenlegi formájában a KATA adózási mód megszűnik. 2022. szeptember 1-jétől, az új törvény szerinti feltételekkel ismét választható az adózási mód.

Azoknak a vállalkozóknak, akik 2022. szeptember 1-jétől nem a KATA szerint adóznak, nem kell a megszűnést bejelenteni az önkormányzat felé, sem záróbevallást benyújtaniuk.