Önkormányzat

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékszállítás rendje pünkösdhétfőn, azaz 2022. június 6-án nem változik. A hulladékot változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el.

Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 06:00-óráig szíveskedjenek kihelyezni. A hulladékudvarok és a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái 2022. június 6-án (hétfőn) zárva tartanak.

Közösség

A gyermeknapi programhoz 2022. május 28-án a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. megyei Szervezete is csatlakozik.

A kedves érdeklődők 15:00-18:00-óra között egészségügyi szűréseken vehetnek részt (vércukor, vérnyomás és testzsírszázalék mérés, stb.), majd 16:00-órától Vöröskereszt sátra előtt egy kb.: 40 perces előadás keretében bemutatják részükre az elsősegélynyújtás lépéseit a mentés első percétől kezdve egészen a a segítség megérkezéséig.

Sok szeretettel várjuk Önöket!

Közösség

Egy újabb családi programmal várjuk 2022. május 28-án a kedves Szirmabesenyőieket, ahol a valódi piknik hangulat mellett ezúttal a gyermekeké a főszerep!

A rendezvény ideje alatt szelfi box-szal, madársuli bemutatóval, kézműves foglalkozásokkal, óriás színezővel, gyermek autósmozival, valamint megannyi érdekességgel és finomságokkal várunk minden kedves vendégünket!

Természetesen a felnőttekről sem feledkeztünk meg, hiszen 19:00-órától a színpadon igazi könnyűzenei szórakozás ígérkezik, amit kellemes nyári fröccsökkel készítünk elő!

Önkormányzat

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2022. május 24. napján (kedd), napnyugta utáni órákban.

Pótnapok: 2022. május 25-26 napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

Önkormányzat

Az MVM utólagos közlése szerint az áramszolgáltatás csak azokat az ingatlanokat és időpontokat érintik, melyek részére tájékoztatást is küldtek.

Az áramszolgáltatás az értesítéssel érintett ingatlanok kivételével zavartalanul biztosított.

Szíves megértésüket köszönik.

Közösség

Sokadik alkalommal vettem részt a Miskolc Motoros Börzén és ezúttal is azt tapasztaltam, mint korábban: ez a rendezvény több, mint amit a neve takar. Mamuzsich Lászlóval beszélgettem.

Szirmabesenyő idén tavasszal is egy olyan motoros börzének adott otthont, ahol sem az egyes motorok márkája és értéke, sem pedig a különböző motoros közösségekhez való tartozás nem volt szempont – számolt be Mamuzsich László az esemény szervezője.

Közösség

Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy 2022. május 11-én Miskolc város ünnepén az év sportolója díjjal tüntették ki Böszörményi Bendegúzt.

Minden alkalommal megdobban a szívünk, amikor hírt kapunk arról, hogy Bendegúz valamilyen nemzetközi-, világversenyre készül, ugyanis hozzászoktatott minket már ahhoz, hogy ezekről a megmérettetésekről rendre éremmel tér haza Szirmabesenyőbe, vagy ahogyan azt ő szokta mondani: „sikerült bezsebelni egy érmet”

Közösség

Szirmabesenyőbe egy olyan sportember érkezett látogatóba, akiért egy ország állva tapsolt a góljait látván a bajnokok ligájában és akinek a mindene a labdarúgás – számolt be Konczvald István a SZISE labdarúgócsapatának edzője.

Önkormányzat

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata a nyári szünidő idejére tartalmas, tevékeny, játékos programok biztosításával megszervezi napközis táborait, tematikus jelleggel:

Önkormányzat

Szirmabesenyő  nagyközségben az ebek  2022. évi  kötelező veszettség elleni összevezetéses  védőoltása az alábbi időpontokban lesz: