Önkormányzat

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy 2023. február 14-től helyben történő vérvétellel új egészségügyi szolgáltatást vezetünk be a szirmabesenyői lakosság számára.

A heti két alkalommal (kedd, péntek) végzett vérvétel, valamint a minták Megyei Kórházba szállításának költségeit Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata magára vállalja.

A vérvétel orvosi beutalóval történik:

Önkormányzat

Két kiképzési ciklus és mintegy ezer résztvevő – ez az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) elmúlt kétévi mérlege. Elsősorban a 18-25 év közötti, továbbtanulást tervező fiatalok, de akár 65 éves korig minden magyar állampolgár jelentkezését várják, aki motiváltnak érzi magát és érdekli, milyen a katonák élete.

Önkormányzat

A Szirmabesenyői Napsugár Óvoda sok szeretettel meghívja, egyben várja minden óvodába készülő kisgyermeket és kedves szüleit nyílt délelőttjeinkre.

A látogatás és izgalmas találkozó remek alkalom és lehetőség arra, hogy megismerkedhessenek az óvodai csoportokkal, óvónénikkel, dajka nénikkel és betekinthessenek óvodánk mindennapjaiba.

Időpont: 

  • 2023. február 13. (hétfő):  09:30-11:30

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022 (XI.17) rendelete alapján 2023.02.01-től az iskolai étkezés térítési díjak az alábbiak szerint módosulnak:

  • MENZA (csak ebéd) 505 Ft

  • Napközi (háromszori étkezés) 865 Ft

Önkormányzat

A Bükk-Térségi LEADER Egyesület a 2023 – 2027 tervezési időszak Helyi Fejlesztési Stratégiájának közösség általi megalkotása érdekében fórumot tart, melyre szeretettel meghívjuk a HACS területéről a lakosokat, civil szervezeteket, egyházközségeket, vállalkozásokat, önkormányzatokat az alábbiak szerint:

Szomolya

  • A fórum időpontja: 2023. február 2. 16:30 óra

Közélet

"Drámai" hangulat költözött tegnap este a mindig vidám napközi otthon falai közé, ahol Soóky László A nagy (cseh)szlovákiai magyar forradalmi gulyásparti című művét Fandl Ferenc előadásában élvezhettük.

Önkormányzat

Tisztelt Lakosok! Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII.21.) Korm. rendelet 2023. január 10-i hatállyal módosult.

A módosítás következtében jegyzői hatáskörben, az ingatlan rendeltetési egységek számáról -8 napon belül- kiadott hatósági bizonyítvány alapján a többgenerációs együtt élő családok kedvezményesen vehetik igénybe a többlet gázfogyasztást, amennyiben az ingatlanban egy mérőóra van felszerelve, de az adott címen több rendeltetési egység található.

Közösség

Soóky László drámáját A nagy (cseh)szlovákiai magyar forradalmi gulyásparti címmel láthatja a szirmabesenyői nagyérdemű Fandl Ferenc előadásában 2023. január 27-én 18:00-órai kezdettel a Napközi Otthonban.

Közösség

A görögkatolikus közösség - egy kis felújítás után - szeretné művészi ikonokkal kifestetni templomát.

Örülnénk, ha a településen élők, vagy hozzánk valamilyen módon kötődők ha csak szerényebb támogatás útján is lehetőséget kapjanak arra, hogy templomunk falának felületén egy-egy ábrázolást „örökbe fogadhassanak” – számolt be Polyák Imre parókus.

A kisebb képek (14 db) egyenként 300.000 Ft-ba kerülnek. Ezek a következők:

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Adózókat, hogy a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022 (XI.26.) Kormányrendelet (továbbiakban : Korm.rendelet) alapján a 2023. január 1. napjától esedékessé váló helyi iparűzési adó fizetési kötelezettséget az adózók átutalással euró vagy amerikai dollár devizanemben is teljesíthetik a Magyar Államkincstár által nyitott számlára.

Az önkormányzat részére megnyitott számla adatai: