Önkormányzat

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Szirmabesenyői Lakosságot, hogy településünk csatlakozott a A MiReHU Nonprofit Kft. által támogatott és elektronikai hulladékok begyűjtésére indított akciójához.

Az akció során azaz 2023. május 30. és június 02. között  alábbi hulladékokat leadni a szirmabesenyői GAMESZ udvarán:

Közösség

Tisztelt Dalos Társak, Népdalkörvezetők, Kedves Érdeklődők! Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata és a Szirmabesenyői Népdalkör 2023. június 10-én (szombaton) 10:30 órai kezdettel Dalos találkozót rendez, melyre szeretettel meghívja Önöket!

A fellépőktől maximum10 perces műsoridőt kérünk. A találkozót az emléklapok átadását követően közös énekléssel és ebéddel zárjuk.

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékudvarok és az ügyfélszolgálati irodák 2023. május 29-én várva tartanak.

Általános információk | Hulladéknaptár

Önkormányzat

A MÁV-START értesíti a Tisztelt utasait, hogy 2023. június 05-től 2023. augusztus 10-ig Mezőkövesd-Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 94 Miskolc-Tornanádaska vasútvonalon a 35419 sz. vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

Önkormányzat

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata a nyári szünidő idejére tartalmas, tevékeny, játékos programok biztosításával megszervezi napközis táborait, tematikus jelleggel:


1. KisCSILLAG tábor: Minden hely betelt!
Elsősorban alsó tagozatosoknak ajánljuk a KisCSILLAG tábort, amelyben a hét során játékos csapat és egyéni vetélkedőkben gyűjthetik a résztvevők a jutalom csillagokat. A tábor egyik élménye a Bükki Csillagda látogatása lesz. 

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és a rendezvényeinkre érkező Kedves Vendégeket, hogy 2023. május 20-án a Szirmabesenyői Oldtimer Kiállítás és Szépségverseny miatt az Állomás utca eseménnyel érintett szakaszát teljes szélességében lezárjuk. 

A lezárással érintett időpontok és útszakasz:

Közösség

Sokan nem tudják minek az ünnepe a pünkösd. Még a neve sem árulja el, hiszen a pünkösd szó (görögül pentekoszté) egyszerűen csak ezt jelenti: ötvenedik. Vagyis a Krisztus feltámadása (húsvét) utáni ötvenedik nap.

Önkormányzat

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a MÁV Zrt. Területi Igazgatósága településünkön a vágányok mentén vegyszeres gyomirtást végez, mely az alábbiak szerint történik:

  • a gyomirtás időpontja 2023. május 17. (szerda)

  • helye az állomások, megállóhelyek és vonalszakaszok területei

  • a vonat tervezett indulása 5.30 óra, befejezése a napi program teljesítése

Közösség

2023. április 22-én a Föld napján nyolc lelkes, vállalkozó kedvű önkéntessel - a legkisebbtől a felnőttekig - a Te szedd! mozgalom országos kampány keretében tisztították meg a szirmabesenyői bányatavak partját és azok közvetlen környezetét - számolt be lapunknak Kónya Máté és Orosz György önkéntesek.

Kérdésünkre elmondták, hogy a Te szedd! hazánk legnagyobb hulladékszedési mozgalma melyet 2023-évben 11-alkalommal tartanak meg. 

Önkormányzat

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Lénárt Béla Szirmabesenyő díszpolgára életének 91. évében elhunyt. dr. Lénárt Béla tanár urat Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata  saját halottjának tekinti. 

Búcsúztatása 2023. április 28-án 11:00 órakor lesz a szirmabesenyői felső temetőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük!


In Memoriam