Önkormányzat

A Biotrans Kft. az önkormányzat megrendelése esetén az önkormányzat által megjelölt helyszínre telepíti a 240 literes, kifejezetten használt sütőolaj begyűjtéséhez kialakított kukát. A Biotrans Kft. lakossági használt sütőolaj begyűjtési programot szervez szolgáltatási területén a „CseppetSem!” program részeként.

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az Országos Tisztifőorvos 2021. július 26-án (hétfő) 00:00-tól 2021. július 30-án (péntek) 24:00-óráig III. fokú hőségriasztást adott ki.

Önkormányzat

SZIRMABESENYŐ Nagyközség Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy SZIRMABESENYŐ Nagyközség Településrendezési Eszközei – Településszerkezeti Terve, Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási Terve –kiemelt fejlesztési területté nyilvánított öt részterületére szóló módosításának partneri véleményeztetésre szánt anyaga elkészült.

Közösség

2021. július 31-én (szombaton) sok szeretettel várjuk a családokat az első alkalommal megrendezésre kerülő szirmabesenyői öregfiúk focitornára. Szurkoljunk együtt a résztvevő 6 csapatnak és tekintsük meg együtt a Diósgyőri öregfiúk bemutató mérkőzését!

A rendezvény:

  • helyszíne: Szirmabesenyői sportpálya
  • ideje: 2021. július 31. 10:00

A rendezvényre érkezőket a szervezők BÜFÉ-vel, a gyermekeket pedig mini vidámparkkal várják!

Önkormányzat

Július 19-én az eső és a hideg időjárás ellenére újra gyermekzsivaj töltötte be a kastély környékét. Hétfő délelőttől péntek délutánig a Szirmay család nyomában jártunk, közelebbről ismerkedtünk meg a velük kapcsolatos történetekkel, a megyénkben felkutatott rokoni kapcsolataikkal. 

Táborunk első napján a gyermekek nagy örömére Szilaj a vadló történetét néztük meg a moziban. Az animációs mesefilm klasszikus értékeket közvetített, hol hangosan kacagva, hol könnycseppel a szemünkben csodáltuk a vásznat. 

Önkormányzat

A rendezvény célja az  Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló SKHU/1801/1.1/029 „CastleExpo”  elnevezésű projekt ünnepélyes zárása, és a “Vörös rák a kerti padon – a szirmabesenyői Szirmay-kastély, ahol Szinyei Merse Pál is festett” című kiállítás, Kastélytörténeti Élménypont átadása. A projekt megvalósítására négy vállalkozás konzorciumként, az INTERREG határon átnyúló program keretében, „CastleExpo” címen, 454 685,31 EUR támogatást nyert el. 

Közösség

Érdekelnek a kihívások? Alkalmasnak érzed magad? Jelentkezz szerződéses katonának!

A jelentkezés feltételei:

Közösség

MIÉRT KÉSZÜL EZ A VIZSGÁLAT?

A szűrés a „magyar tüdőrák szűrés (HUNCHEST) a tüdőrák korai diagnosztizálásához” kutatási program keretében történik. A vizsgálat ingyenes, önkéntes. A klienst azért kérjük ebben a szűrővizsgálatban való részvételre, mert az életkora, dohányzási szokásai miatt a tüdőrák kialakulásának fokozott veszélyének lehet kitéve.

MILYEN VIZSGÁLAT LESZ?

A tervezett vizsgálat időtartama alkalmanként 5-20 perc – alacsony sugárdózisú spirál CT

A VIZSGÁLAT ELŐNYEI

Önkormányzat

Tisztelt Szülők!

Felhívjuk a tisztelt figyelmüket, hogy a játszótéri új játékelem telepítése még nem fejeződött be, így annak jelenlegi használata rendkívül balesetveszélyes!

Kérjük, hogy a kivitelezés lezárásáig ügyeljenek arra, hogy gyermekeik a játékelemet NE HASZNÁLJÁK!

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az Országos Tisztifőorvos 2021. július 13-án (kedd) 00:00-tól 2021. július 15-én (csütörtök) 24:00-óráig II. fokú hőségriasztást adott ki.