Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2021. évi szociális tűzifatámogatás igényléséhez szükséges nyomtatványok a Polgármesteri Hivatalban beszerezhetők, illetve honlapunkról letölthető.

  • A támogatás iránti kérelmek benyújtási határideje: 2021. december 10.
  • Jövedelemhatár: 114.000Ft/hó/fő

Kérelemhez csatolandó mellékletek:

Közösség

Az adventi időszak kezdetével felerősödik a kérdés, hogy mit fogunk adni és mit szeretnénk kapni. Mi most arra szeretnénk biztatni Önöket, hogy nyújtsák minél többen segítő karjukat és adjanak vért az egészségügynek, a rászoruló betegeknek.

Önkormányzat

Felhívjuk azon vállalkozások figyelmét, amelyek székhelye magántulajdonban lévő ingatlan és a BMH Nonprofit Kft.-től a hulladékszállítással kapcsolatos levélben tájékoztatást kaptak a díjfizetési kötelezettségükről, hogy Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzatnak a 21/2017.(XII.1.) szóló rendelete értelmében lehetőség van hatósági bizonyítvány kiállítására, mely alapján a további

Közösség

Az adventi koszorún fellobbanó első gyertya lángja oszlatja a sötétséget, meghitt fénye emeli a lelket. Lélegezni vágyik újra bennünk Isten békéje.

Ne engedjük hogy szívünk elnehezedjék! Várakozzunk, tevékenyen! Hisz amilyen a készület, olyan az ünnep. Áldott adventi utat Szirmabesenyő!

Galo Gábor | plébániai kormányzó

Közösség

A koszorúkészítéssel kezdetét vette az adventi programsorozatunk.

Reméljük, hogy az elkészített koszorúk a család valamennyi tagja számára olyan kedves érzéseket keltenek majd az otthoni légkörben, mint amilyen hangulatú környezetben azok születtek!

2021. november 28-án, advent első vasárnapján sok szeretettel várjuk Önöket és kedves családjukat közös, adventi gyertyagyújtásra!

Önkormányzat

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (a továbbiakban: Hatóság) Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzatának Jegyzője (3711 Szirmabesenyő, Kossuth u. 5.) útján ad tájékoztatást arról, hogy:

Önkormányzat

A mai napon ünnepélyes keretek között adtuk át településünk egyik legmeghatározóbb közlekedési útvonalának, az Alkotmány utcának, valamint a felső temető előtti útnak az újraaszfaltozott szakaszát.

A Petőfi utcai híd burkolatát is érintő útfelújítás a Belügyminisztérium Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt és elnyert pályázat segítségével jött létre, amely a 30M Ft-os projekthez 20M Ft-os támogatást biztosított.

Közösség

Szeretettel várjuk Önöket a gyertyagyújtással egybekötött adventi rendezvénysorozatunkra vasárnaponként 16:00 órától karácsonyi vásárral, finomságokkal a Petőfi Sándor Művelődési Ház melletti téren.

2021. november 25.

Közélet

Az új huszonötezer négyzetméteres létesítmény éves szinten hetven tonna széndioxid kibocsátásától óvja meg a környezetet, mivel korábban teherautóik napi negyven kört tettek meg a csarnok és a logisztikai központ között.

Közösség

Több évtized szakmai munkája és szolgálata, valamint kimagasló sportteljesítmény előtt tisztelgett Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nevében Bodnár Krisztián polgármester.