Önkormányzat

A Bükk-Térségi LEADER Egyesület a 2023 – 2027 tervezési időszak Helyi Fejlesztési Stratégiájának közösség általi megalkotása érdekében fórumot tart, melyre szeretettel meghívjuk a HACS területéről a lakosokat, civil szervezeteket, egyházközségeket, vállalkozásokat, önkormányzatokat az alábbiak szerint:

Sajókeresztúr:  

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a tervezett ütemezés szerint 2022.12.03-án 00:00 és 04:00-óra között ismét túlméretes jármű fog áthaladni településünkön.

A túlméretes szállítmány a Repülőtéri - Bessenyei - Széchenyi- Állomás útak érintésével közlekedik.

A szállítási feladatok akadálymentes lebonyolítása érdekében kérjük, hogy a fenti útvonalon a közút mentén történő parkolást mellőzni szíveskedjenek!

Önkormányzat

A korábbi évek hagyományaihoz hűen ebben az évben is  gyertyagyújtással készülünk az ünnepre, az idén azonban egy kicsit másabb formában. A művelődési ház területén folyó munkálatok miatt a Családsegítő Szolgálat épülete előtti téren gyújtjuk meg a hit, a remény és az örömet jelképező gyertyákat.

Önkormányzat

A 2022. évi népszámlálással kapcsolatos pótösszeírás országos szinten 2022. november 21.-től 2022. november 28-ig tart.2022. november 28.-án (hétfő) hivatalunk technikai okok miatt zárva lesz, azonban a népszámlálási pótösszeírás zavartalansága érdekében a hétfői napon 10.00 és 13.00 óra között ügyeletet tartunk.

Hívható telefonszámok:

Önkormányzat

Hogyan védjük az ivóvízmérőinket és a vízvezetékeinket a fagykárok ellen? A fagyok beköszöntével érdemes idejében megtennünk a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a hideg hatására bekövetkező ivóvízmérő-meghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámlának a költségeit.

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2022. évi szociális tűzifatámogatás igényléséhez szükséges nyomtatványok a Polgármesteri Hivatalban beszerezhetők.

Információk:

  • A támogatás iránti kérelmek benyújtási határideje: 2022. december 10.
  • Jövedelemhatár: 142.500Ft/hó/fő

Kérelemhez csatolandó mellékletek:

Önkormányzat

A bíróság értesíti az ismeretlen helyen tartózkodó KOZÁK TIBOR elítéltet, hogy a részére szóló 6.Bv1076/2022/8. számú hivatalos iratot a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportjának Irodáján veheti át. 

Cím: Miskolc, Fazekas utca 2. szám 11. emelet 214. ajtó

Ügyfélfogadási idő:

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. december 01-napjától az Egészségügyi Központban működő ügyeleti rendszer átszervezésre került.

Az ügyeleti rendszer átalakítása folyamatban van országos szinten, jelenleg is teszt jelleggel már működik néhány megyében az új szempontok alapján kialakítva, közös diszpécser szolgálat és mentésirányítás rendszer alkalmazásával.

Önkormányzat

dr. Szakos Judit jegyző helyi népszámlálási felelős a 2022. évi népszámlálás pótösszeírásának lebonyolításáról a következőket rendeli el: 

Önkormányzat

Értesítjük Szirmabesenyő fogyasztóinkat, hogy karbantartás miatt az áramszolgáltatást  az alábbi címeken és időpontokban szüneteltetni fogják: