boszormenyi_b_dij

Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy 2022. május 11-én Miskolc város ünnepén az év sportolója díjjal tüntették ki Böszörményi Bendegúzt.

Minden alkalommal megdobban a szívünk, amikor hírt kapunk arról, hogy Bendegúz valamilyen nemzetközi-, világversenyre készül, ugyanis hozzászoktatott minket már ahhoz, hogy ezekről a megmérettetésekről rendre éremmel tér haza Szirmabesenyőbe, vagy ahogyan azt ő szokta mondani: „sikerült bezsebelni egy érmet”

A Borsodi Örökmozgó Vízisport Alapítvány versenyzőjeként Bendegúz az elmúlt három évben folyamatosan éremszerzőnek számít a serdülő és ifjúsági korosztály számára rendezett Olimpiai Reménységek versenyén.

A tavalyi év legfontosabb utánpótlás versenye Portugáliában zajlott, ahol a magyar csapat kimagasló teljesítménnyel az éremtábla élén végzett. A közös eredményhez való hozzájárulás számunkra legszebb eleme Bendegúz aranyérme, ami a „mi fiúnkat” a Csorbatelepi-tótól Szirmabesenyőn át egészen a világbajnoki címig repítette!

Alkalmanként érdeklődöm és röviden szót váltunk jelentős megmérettetése előtt, vagy kezet rázok vele, amikor Szirmabesenyői elismerések átadásán személyesen találkozunk, de egy dolog mindig örök: szerényen, a sporthoz és az eredményekhez alázattal viszonyulva, minden ember számára követendő példát sugároz.

Ezt a Böszörményi Bendegúzt láthattam legutóbb Miskolc város napjának díjátadó ünnepségen is, ahol a büszkeségemet és örömömet hosszan tartó tapssal is kinyilváníthattam! Gratulálunk!

Cikk: Lengyel Roland
Fotó: Mocsári László