zsakbamacska_20221010

Szirmabesenyő, 2022. október 10. 18:00 | Petőfi Sándor Művelődési Ház

Amennyiben felkeltette az érdeklődésüket Szilágyi László zenés vígjátéka és szeretnének egy kellemes színházi est részesei lenni, kérjük jelezzék azt munkatársunk részére a 06 46 527 205 -ös telefonszámon.

A belépés díjtalan. Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a program – a Művelődési Ház befogadóképességének figyelembevétele mellett – kizárólag előzetes regisztrációt követően látogatható, melyet az első 100 jelentkező számára tudunk biztosítani!

Megértésüket köszönjük! Jó szórakozást kívánunk!


„Jegyezd meg, egy szerelem nálam legfeljebb három napig tarthat! Szombat: Ismerkedés, vasárnap: az úgynevezett szerelem, hétfőn: alászolgája! Kedden már akár ne is köszönjön!”-így gondolkodik Gáthy Ervin minden nőről, akit élet az útjába sodor. Egészen addig, amíg nem találkozik egy kedves, de rafinált vidéki kislánnyal, akibe bizony fülig beleszeret. Sári férjhez szeretne menni Gáthy-hoz, nincs is ennél nagyobb vágya és ebben az unokatestvére Ladányi Kont segít neki. De Sári férjhez adását Kont csakis pénzért vállalja el, hogy végre ő is feleségül vehesse imádott kedvesét, Reiner Mancit. Mancik anyja viszont sokkal királyibb férjet szán a lányának „egy Ladányi Kontnál”…

Szilágyi László darabja nyomán, Szabó Kristóf átiratában kidolgozott alakok kelnek életre: a válság kellős közepén az állásának elvesztésétől rettegő kispolgár; a vagyonát elkártyázó, urizáló dzsentri, aki kétségbeesetten próbál megjavulni és álláshoz, pénzhez jutni; vagy a gazdag bankigazgató felesége, aki bár műveletlen, de két kézzel szórja a pénzt. Hát ebbe világba csöppen majd bele a vidék nyugalmából Sári, aki nem fogadja el a nagyvárosi erkölcsöket, hanem találékonyságával és ravaszságával törekszik célja elérésére.

Forrás: www.korutiszinhaz.hu