Közösség

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata az államalapítás és az új kenyér alkalmából 2022. augusztus 19-én 17:00-órai kezdettel ünnepséget tart a Szirmay-kastély udvarán, melyre sok szeretettel várja a Tisztelt Szirmabesenyői Lakosságot.

Programok:

17:00 Ünnepélyes megnyitó
Beszédet mond Bodnár Krisztián polgármester

17:15 Kenyérszentelés
Az egyházak képviselői áldást mondanak és megszentelik az új kenyeret

Közösség

Településünkön a görögkatolikus egyházközség 2022. augusztus 6-án tartotta templombúcsúját, mely Urunk színeváltozása ünnepéhez kapcsolódik.

Közösség

A Szirmabesenyői Sportkör szakágainak színesítésével és az egyre szebb eredményeivel lépést tartva fontosnak tartjuk a sportlétesítményeink fejlesztését, korszerűsítését is.

A mai napon egy olyan építkezésbe kezdtünk, amely reményeink szerint nagy mértékben javítja a szirmabesenyői futók sportolási lehetőségét és minőségét, valamint motiválóan hat azokra, akik tenni szeretnének testi-, lelki egészségük megőrzéséért - számolt be Bodnár Krisztián polgármester.

Közösség

A mai napon július 1-én a Szinyei Merse Pál szobor avatásának első évfordulója alkalmából Juhászné Molnár Mária alpolgármester asszony köszöntötte a művészről elnevezett téren ünneplő közösséget.

„Minden egyes vászna valódi örömünnep a szemnek, szívet melengető derű és a természet szépségének felfedezése hatja át” – emelti ki beszédében alpolgármester asszony, aki a művész életútját és Szirmabesenyőhöz való kötödését mutatta be a megjelentek számára.

 

Közösség

A Szinyei Merse Pál szobor avatásának első évfordulója alkalmából nyárköszöntő-zenés eseménnyel várjuk a Kedves Szirmabesenyőieket 2022. július 1-én 17:00-órai kezdettel a Szinyei-parkban.

Az ünnepélyes alkalmat kellemes térzenével, frissítő italokkal és hamisítatlan kávéházi hangulattal készülünk színesíteni, amire sok szeretettel várjuk Önöket és családjaikat!

Közösség

A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete véradást szervez Szirmabesenyőben, melyre szeretettel vár minden segíteni kívánó önkéntest.

A véradás:

Adj vért, adj reményt!

Közösség

Egy új és minden szempontból ideális helyszínen nyitotta meg kapuit a 10. Botanica Exotica kiállítás és vásár.

Az ünnepélyes megnyitón Bodnár Krisztián polgármester köszöntötte a látogatókat és kiállítókat, akik ezúttal még színesebb és változatosabb kaktuszokkal és egzotikus növény különlegességekkel készültek a jubileumi alkalomra.

Közösség

Különleges időutazás várja az érdeklődőket 2022. június 10-én 10:00 és 18:00-óra között a Szirmabesenyői Szirmay-kastélyban, ahol többek között  a századforduló játékbabáit csodálhatják meg.

Vizsolyi Andrea kiállításán a babaszobácskákban a porcelánfejű és papírmasé babák mellett babruhák, babakocsik, babahinták, bababútorok, miniatűr edények és porcelán étkészletek kerülnek bemutatásra.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Közösség

Idén tizedszer is Botanica Exotica kaktuszokkal és egyéb növényekkel, kiegészítő és társprogramokkal! Előadások, élményültetés, szavazás a rajzpályázat közönségdíjasára és a kiállítás növényére, tövistotó!

Közösség

A mai nap részben az emlékezésé, részben az ünnepé, az emlékezésé Trianonról, a magyar nemzetet ért tragédiáról, ami pusztán a számok alapján is az, de ha az emberi oldalt és a szétszakított családokat nézzük akkor még inkább.