Közösség

”Településünk szíve a hely, ahol a templom tornya égre mutatva őrködik felettünk. Azt szeretnénk, ha a jövőben is az Istennel való találkozás helye lenne.”

Ezért kérjük az éves egyházi hozzájárulás befizetésével idén is támogassa plébániánk fenntartását és a fenti célok megvalósulását Isten nagyobb dicsőségére!
 

Közösség

A Házasság Hete alkalmából mindenki számára hirdetünk egy értékes programot, mely 2023. február 17-én, pénteken 17:00-órától lesz a Szirmabesenyői Görögkatolikus Templomban.

Előadóink Telenkó János fagott-művész és felesége Tóth Cecília, ének-zene szakos tanár lesznek. Ezen alkalommal a bevezető imádságot nagycsaládos vendégeink tanúságtétele követi, egy kis ide illő koncerttel, majd a jelenlévő házaspárok külön áldásban is részesülhetnek.

Közösség

Soóky László drámáját A nagy (cseh)szlovákiai magyar forradalmi gulyásparti címmel láthatja a szirmabesenyői nagyérdemű Fandl Ferenc előadásában 2023. január 27-én 18:00-órai kezdettel a Napközi Otthonban.

Közösség

A görögkatolikus közösség - egy kis felújítás után - szeretné művészi ikonokkal kifestetni templomát.

Örülnénk, ha a településen élők, vagy hozzánk valamilyen módon kötődők ha csak szerényebb támogatás útján is lehetőséget kapjanak arra, hogy templomunk falának felületén egy-egy ábrázolást „örökbe fogadhassanak” – számolt be Polyák Imre parókus.

A kisebb képek (14 db) egyenként 300.000 Ft-ba kerülnek. Ezek a következők:

Közösség

Ismét eltelt egy esztendő. Az adventi gyertyák meggyújtásával várjuk a fényt, a megújulás beköszöntét és a Megváltó megszületését.

Közösség

Kedves Testvérek! Jézus Krisztus feltámadása által legyőzte a halált. Ha valakinek reménysége van a jövőre nézve, mert élete Krisztus kezében van, annak ereje, lendülete, kedve lesz a jelen harcaihoz, munkáihoz, szolgálataihoz.

Közösség

Ősz van. A fákról hullnak a levelek, mely az elmúlásra emlékeztet minket.

Kimegyünk a temetőkbe, imádkozunk elhunyt szeretteink üdvösségéért, emlékezünk rájuk, a velük való kapcsolatunkra, s elmélkedünk saját elmenetelünkről is. A temető tanít és formál, segít megtalálni igazi önmagunkat.

Közösség

Fogadják sok szeretettel az eseményről készített fotókat, melyekkel igyekeztünk visszaadni a remek hangulatot, valamint megörökíteni a TÖKremekeket!

Reméljük idén is jól érezték magukat!

Közösség

A szülői munkaközösségnek köszönhetően kedvesebbé és szebbé vált az iskola udvara és ezzel teljesült az a céljuk, hogy a gyermekek számára egy sokkal élhetőbb udvart alakítsanak ki.

Legyenek árnyékot adó fák, amely alatt nyáron is nyugodtan játszhatnak, legyenek olyan helyek, ahol a szünetekben is leülhetnek és megbeszélhetik az őket foglalkoztató élet nagy dolgait. Szombat reggel mintegy ötven szülő kezdte meg a közös munkát.

Közösség

Rengeteg „faragatlan” TÖK vár Rátok 2022.10.27-én csütörTÖKön 16:00 órától a Napköziben, amik csak arra várnak, hogy a tavalyihoz hasonló TÖK jó hangulatban és végtelen fantáziátoknak köszönhetően igazi műalkotásokká váljanak.