Közösség

Különleges élmény vár a szirmabesenyői gyermekekre 2023. december 5-én a Mikulás Házánál.

Ebben az évben a Mikulással közösen készített fotókkal szeretnénk örök emlékké varázsolni a találkozás örömteli pillanatait!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a 13:00 órakor kezdődő eseményen (1 gyermek 1 időpont!) előzetes regisztrációt követően lehet részt venni, melyet az alábbi linkre kattintva tehetnek meg:

https://szirmabesenyo.hu/talalkozas-mikulassal

Közösség

Sok szeretettel várjuk a Kedves Érdeklődőket 2023. november 20-án a Gyógynövények Klubjának szirmabesenyői állomásán!


Előadó: Pászk Norbert | egyetemi tanársegéd, gyógynövény szakértő


A Szirmabesenyői Napközi Otthonban 15:00-órakor kezdődő rendezvényen előzetes regisztrációval tudnak részt venni. 

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet 2023. november 20-án 12:00-óráig:

Közösség

Kisfaludy Zsolt elhunyt díszpolgár tiszteletére szentmise lesz 2023. november 11-én szombaton 17:30 órai kezdettel a szirmabesenyői római katolikus templomban.

Közösség

Jótékonysági hangversenyt tartottak 2023. október 20-án este a szirmabesenyői görögkatolikus templomban. A zenei áhítat célja, a kulturális élményen túl, a folyamatban lévő templomfestés támogatása.

Az est folyamán Dombóvári János hegedű-mélyhegedű művész és tanár, valamint Bojti Eszter zongoraművész játszottak. Műsorukban Bach, Fauré, Rachmaninov, Dvorák, Muszorgszkij és Hubay Jenő egyes darabjai hangzottak el.

Közösség

Egy újabb TÖK jó rendezvény vár ráTOK 2023.10.26-én csütörTÖKön 16:00 órától a Napköziben.

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet előzetesen megtehettek személyesen a Polgármesteri Hivatalban vagy a +36 46 527 205 telefonszám 607-es mellékén 07:30-16:00 óra között. A TÖKöket természetesen mi biztosítjuk, melyeket a helyszínen átvehettek, viszont a faragáshoz szükséges eszközöket nektek kell magatokkal hoznoTOK.

Reméljük, hogy idén is sokan eljötTÖK! :D

Közösség

2023. október 14-án Sajószentpéteren a XIII. Sajóvölgyi Népdalköri Találkozón vett részt a Szirmabesenyői Népdalkör. 

A rendezvényre a Sajógyöngye Népdalkör hívta meg a csoportunkat. Köszönjük a meghívást és köszönjük dalos barátainknak és minden közreműködőnek a jó hangulatú, élményteli találkozót és a kedves vendéglátást! 

Közösség

Jótékonysági hangversenyre várják a Tisztelt Érdeklődőket 2023. október 20-án 17:00-órakor a szirmabesenyői görögkatolikus templomban.

Előadók:

  • Dombovári János hegedű-mélyhegedű tanár
  • Bojti Eszter zongoraművész

E szépnek ígérkező alkalommal röviden bemutatjuk a templomot és a belső falfestés már elkészült és készületben lévő képeit.

A résztvevők jelenlétükkel és adományaikkal a teljes megvalósítást támogathatják.

Közösség

A tegnapi napon időseinket ünnepeltük, ahol Bodnár Krisztián polgármester többek között azt is hangsúlyozta, hogy ”a ma munkája akkor tekinthető értékesnek, ha az idő múlásával a saját utódainknak mi is egy jobb, értékesebb világot hagyunk örökül”.

Közösség

Ray & Michael Cooney Minden lében három kanál című komédiájával ismét településünk felé „kanyarodik” a Körúti Színház társulata, amivel új állomásához érkezik a Szirmabesenyői Kulturális Esték elnevezésű és közkedvelt programsorozatunk.

Közösség

Tisztelt Dalos Társak, Népdalkörvezetők, Kedves Érdeklődők! Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata és a Szirmabesenyői Népdalkör 2023. június 10-én (szombaton) 10:30 órai kezdettel Dalos találkozót rendez, melyre szeretettel meghívja Önöket!

Helyszín: Kocsis Fogadó | Szirmabesenyő, Bajcsy Zsilinszky u. 2.