Közösség

A Szlovákiában található borsi Rákóczi kastély a „Nagyasszonyok Borsiban” címmel rajz- és versíró pályázatot hirdetett.

A pályázat célja az volt, hogy a gyermekek jobban megismerkedjenek a Nagyasszonyok életével, a történelmi kor női eszményképével, a nők szerepével, a család funkciójával, s a rajzok elkészítése során fel is dolgozzák ezeket az ismereteket, illetve a versek során elgondolkodjanak ezek felett.

Közösség

A bemelegítés után eljött az igazi felkészülés ideje, hiszen közel egy hónap múlva, azaz 2024. április 20-án újra megmérettetünk a Kassa-Miskolc Ultramarathonon!

A tavalyi év sikerein felbuzdulva településünk önkormányzata és a már meglévő futócsapatunk valamennyi tagja várja az új nevezők jelentkezését.

Közösség

Dojcsák Józsefet 90. életévének betöltése alkalmából köszöntötte Bodnár Krisztián polgármester.

Józsi bácsi 1934.03.04-én született Szirmabesenyőben, aki egészen 1990-ig, azaz nyugdíjazásáig folyamatosan a December 4. Drótművekben dolgozott. Az aktív munka lezárásával a ház körüli, kerti munkák biztosítanak számára folyamatos elfoglaltságot, aminek nagy mértékben köszönheti egészségének és derűs hangulatának a megőrzését.

Közösség

A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Vármegyei Szervezete egészségügyi szűrőnapot tart Szirmabesenyőben 2024. február 28-án.

A szűrőnapnak a Petőfi Sándor Művelődési Ház ad otthont, ahol 16:00-órától egészen 18:00-ig díjmentesen vehetnek részt:

  •  vércukor,

  • testtömegindex,

  • véroxigénszint,

  • és vérnyomás mérésében

Közösség
2024. február 16-án Miskolc város Megyeházának dísztermében, ünnepélyes keretek között, magyar földön is aláírták a romániai, Hargita megyei Máréfalva és Szirmabesenyő polgármesterei a két települést örökre összekötő, testvértelepülési megállapodást.
Közösség

A szirmabesenyői és a sajóvámosi görög- és római katolikus egyházközségek ünnepélyes vízszentelést tartanak Vízkereszt napján.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak ezen egyedi alkalomra 2024. január 06-án 11:00 órakor a Sajó folyó szirmabesenyői hídjának sajóvámosi oldalán!

Közösség

Örömmel és nagy büszkeséggel számolunk be arról, hogy a Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4. osztályos tanulója Spisák Boglárka, a Budapesti Danubia Talents Nemzetközi zongoraversenyen zongora szóló és tanár-diák kategóriában is a II. helyen végzett.

Szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Balázs Ferenc tanár úrnak! További eredményes munkát és szép sikereket kívánunk!

Bodnár Krisztián | polgármester

Közösség

Különleges élmény vár a szirmabesenyői gyermekekre 2023. december 5-én a Mikulás Házánál.

Ebben az évben a Mikulással közösen készített fotókkal szeretnénk örök emlékké varázsolni a találkozás örömteli pillanatait!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a 13:00 órakor kezdődő eseményen (1 gyermek 1 időpont!) előzetes regisztrációt követően lehet részt venni, melyet az alábbi linkre kattintva tehetnek meg:

https://szirmabesenyo.hu/talalkozas-mikulassal

Közösség

Sok szeretettel várjuk a Kedves Érdeklődőket 2023. november 20-án a Gyógynövények Klubjának szirmabesenyői állomásán!


Előadó: Pászk Norbert | egyetemi tanársegéd, gyógynövény szakértő


A Szirmabesenyői Napközi Otthonban 15:00-órakor kezdődő rendezvényen előzetes regisztrációval tudnak részt venni. 

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet 2023. november 20-án 12:00-óráig:

Közösség

Kisfaludy Zsolt elhunyt díszpolgár tiszteletére szentmise lesz 2023. november 11-én szombaton 17:30 órai kezdettel a szirmabesenyői római katolikus templomban.