szinyei_1_ev
fotó, cikk: Lengyel Roland

A mai napon július 1-én a Szinyei Merse Pál szobor avatásának első évfordulója alkalmából Juhászné Molnár Mária alpolgármester asszony köszöntötte a művészről elnevezett téren ünneplő közösséget.

„Minden egyes vászna valódi örömünnep a szemnek, szívet melengető derű és a természet szépségének felfedezése hatja át” – emelti ki beszédében alpolgármester asszony, aki a művész életútját és Szirmabesenyőhöz való kötödését mutatta be a megjelentek számára.

 

Záró gondolataiban hangsúlyozta:

„A szobor mely méltó környezetben áll és hirdeti a kultúra, a művészetek szükségességét, hirdeti, hogy településünkön olyan emberek élnek, akik ápolják hagyományaikat és újakat teremtenek.”

A nagy sikerű Szinyei-Majális rendezvény után a festőművész születésnapjára is emlékezve Bodnár Krisztián polgármesterrel közösen helyezték el a tisztelet virágait.

Az est hátralévő részében a nyári frissítőket helyi művészek - Bakos Irina, Hircsu Angelika és Bakos Tibor- kellemes zenei műsorával fűszerezve élvezhettük, akiknek ezúttal is köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat!