tüdőszűrő busz 2023

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a B-A-Z Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Regionális Szűrőközpont kötelékébe tartozó új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusza településünkre érkezik.

A szűrés tervezett időpontja:

  • 2023. április. 4-5-6.
    •  08:00-13:00
  • 2023. április. 11-12-13-14.
    •  08:00-13:00                    

Helyszín: Napközi Otthon Udvara | Szirmabesenyő, Kossuth u. 22

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat!

A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetőleg tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak. 

A vizsgálat 40 év felett INGYENES! 40 év alatt: 1700 Ft! Azoknak a tanulóknak szintén ingyenes a szűrés, akik érvényes diákigazolvánnyal rendelkeznek!

Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében. A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkor (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés.

A szűrést a B-A-Z Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Regionális Szűrőközpont kötelékébe tartozó új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. 

A buszban történik az adminisztráció (az adatfelvétel-adategyeztetés, lakcímkártya és TB kártya alapján). Itt kapott helyet az öltöző rész és a röntgenfelvételi fülke is. Így a szűrés kultúrált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét pedig a modern képalkotó technika garantálja.