Önkormányzat

Tisztelt Mezőgazdasági Vállalkozások!

Hivatalos tájékoztatás Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek című, VP1-1.1.1-23 kódszámú felhívás alapján a program a „KÉPZÉSRE KÖTELEZETTEK” részére.

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a szolgáltató a környező települése

Önkormányzat

Az önkormányzat támogatásával szervezett napközis-nyári táborainkkal évek óta igyekszünk segítséget nyújtani a szirmabesenyői szülőknek. 

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzési adatait figyelembe véve az Országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan a III. fokú hőségriasztást 2024. július 13-án 00:00-órától kezdődően 2024. július 18-án 24:00-óráig meghosszabbította.

Az esetleges hosszabbítás szükségessége esetén újabb tájékoztatás kerül kiadásra. Ennek hiányában a riasztás 2024. július 18-án 24:00-órakor automatikusan érvényét veszti.

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2024. július hó 22. (hétfő) és 2024. augusztus hó 9. (péntek) között az ügyfélfogadás igazgatási szünet miatt szünetel, a hivatal zárva tart.

Halaszthatatlan hatósági igazgatási ügyben elérhető:

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot hogy a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az Országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan III. fokú hőségriasztást adott ki 2024. július 07-én 00:00-órától 2024. július 12-én 24:00-óráig.

Önkormányzat

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 
2024. július 10-én (szerda) napján, napnyugta utáni órákban.

Pótnapok: 
2024. július hó 11-12. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

Önkormányzat

A világon és szűkebb környezetünkben, hazánkban is hatalmas problémát jelent az illegálisan kihelyezett hulladék, mely visszafordíthatatlan ökológiai károkat, valamint egészségügyi kockázatot jelent élővilágunkra.

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja természeti környezetünk védelmét, értékeink, egészségünk megóvását. Ennek megfelelően támogatjuk a tudatos hulladékkezelést településünkön.

Önkormányzat

A műszaki biztonsági, környezetvédelmi feladatkörében eljáró Budapest Főváros Kormányhivatala (a továbbiakban: építésügyi hatóság) 

  • a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Khvr.) 8. § (1)-(1a) és (2)bekezdéseiben, 

  • valamint a Khvr. 9. § (6) bekezdésében és a 25/B. § (1) bekezdésének a) pontjában foglaltakra figyelemmel

Önkormányzat

Budapest Főváros Kormányhivatala Műszaki Engedélyezési és Mérésügyi Főosztály, Villamosenergia-ipari Osztálya (a továbbiakban: építésügyi hatóság) tájékoztatja a tevékenység telepítési helye szerinti település jegyzőjét, hogy a MAVIR Magyar Villamosenergia-Ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1031 Budapest, Anikó u. 4.) meghatalmazásából az MVM XPert Zrt. (1158 Budapest, Rákospalotai Körvasút sor 105.) által benyújtott kérelemre, a Felsőzsolca-Sajóivánka II-III.