Önkormányzat

Az Építési és Közlekedési Minisztérium jóváhagyta a 2023/2024. évi vasúti személyszállítási közszolgáltatási menetrend 2024. április 7-től érvényes 1. számú menetrendi módosítását. 

A részletes menetrendet a szövegre kattintva érhető el.

Önkormányzat

A 2024/2025-ös nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás rendjéről az alábbi közlemény formájában tájékoztatjuk a Tisztlelt Lakosságot, Kedves Szülőket.

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20 § (1) bekezdése alapján az óvodai beiratkozás idejéről, az óvodai jogviszony létesítésével összefüggő eljárásról az alábbi közleményben tájékoztatja az óvodába készülő gyermekek szüleit.

Önkormányzat

Tisztelt Lakosság!

Adategyeztetés céljából kérnénk a lakosság segítségét. Azon ingatlan tulajdonosok jelentkezését várjuk 2024. március 27-ig a Szirmabesenyői Polgármesteri Hivatalban (6-os szobában), akiknél az ivóvíz szolgáltatás nem került bekötésre, illetve valamilyen oknál fogva szüneteltetve van.

Köszönettel: Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Szirmabesenyői Napsugár Óvodába a gyermekeket a 2024/2025. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni: 
 

DátumIdőpont
2024. május 6. hétfő08:00-16:00
2024. május 7. kedd08:00-16:00 
2024. május 8. szerda08:00-18:00
2024. május 9. csütörtök08:00-16:00

A beiratkozás történhet: 

Önkormányzat

Tiszteletből a magyar ember szerte a világban március 15-én kokárdát tűz a mellére. Nem azért teszi, hogy lássák, hanem a hőseink iránti tiszteletből, hazafiaságból! – vezette fel ünnepi beszédét Bodnár Krisztián polgármester.

Önkormányzat

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprőipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres.

Ellátandó feladat:
A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény rendelkezései alapján kéményseprőipari tevékenység ellátása a lakossági szektorban.

Önkormányzat

Zajácz Tamás bőrműves iparművész 1980 óta rendszeresen állít ki hazai és külföldi galériákban, vesz részt nemzetközi képző- és iparművészeti bemutatókon. 

Önkormányzat

A Kossuth utcai építkezéssel a szirmabesenyői buszmegállók megújításának a hatodik „állomásához” érkeztünk.

A kivitelezés ezúttal is a megállóhely ideiglenes áthelyezésével jár, melynek idejére a Volán Zrt. menetrend szerinti járatai a Kossuth u. 49-51. szám előtti közterületen kialakított megállóban állnak az utazóközönség rendelkezésére.
A közkedvelt kialakítású és megjelenésű, új buszmegálló átadásáig szíves türelmüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

Önkormányzat

2024. 03. 07-én, késő délután az érdeklődők fantasztikus előadást hallhattak a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Szabó Andrea és Rácz Tünde mesélték élményeiket, melyeket a camino-s túráikon és az együtt legyalogolt több, mint 5000 km alatt szereztek. Élmény volt hallgatni történeteiket, látni fotóikból készített összeállításukat, megérezni azt az érzést, hogy semmi sem lehetetlen csak akarni kell.

Önkormányzat

Jegyvásárlási útmutató

Látogasson el telefonjáról, okos eszközéről, számítógépéről az alábbi weboldalra: www.gatkozlekedesiengedely.hu