Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a B-A-Z Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Regionális Szűrőközpont kötelékébe tartozó új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusza településünkre érkezik.

A szűrés tervezett időpontja:

  • 2023. április. 4-5-6.
    •  08:00-13:00
  • 2023. április. 11-12-13-14.
    •  08:00-13:00                    

Helyszín: Napközi Otthon Udvara | Szirmabesenyő, Kossuth u. 22

Önkormányzat

Értesítjük a lakosságot, hogy a B.-A.-Z. Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya Szirmabesenyő Nagyközség közigazgatási területére a rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt, a csalétek vakcina kiszórásának időpontjától ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

Ez Szirmabesenyő település közigazgatási területén: 

Önkormányzat

Légy részese egy életre szóló kalandnak!

Erdei, lovas, túlélő, légierő, harcos, vitorlás, felderítő, önvédelmi, logisztikus, vitorlázó-repülő, hagyományőrző, infokommunikációs, honvédelmi sportok. Jelentkezési korhatár: 12-18 éves korig.

Jelentkezés: 2023.04.03-tól weboldalunkon: www.honvedelmitabor.hu 

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2023. március 27-től megkezdődik a Zöldhulladék gyűjtésére rendszeresített edények kiosztása. 

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy technikai okok miatt az önkormányzat és annak intézményei telefonon nem élérhetőek.

2023. március 27-től valamennyi intézmény az alábbi központi számról hívható:

Önkormányzat

A BMH Nonprofit Kft. szolgáltatási területén április 1. — november 30. közötti időszakban, kéthetente történik a zöldhulladék elszállítása a Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződésben foglaltaknak megfelelően. 

A zöldhulladék gyűjtése az alábbi minimum feltételekkel valósul meg: 
 

Önkormányzat

Igazi tavaszi ünnep volt a mai március 15-ei megemlékezés a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarán. 

Beszédet mondott Bodnár Krisztián polgármester, aki ünnepi gondolataiban kihangsúlyozta, hogy a szabadságot nem osztogatták, nem adták ingyen, azt az alkotni képes, a közös célokért tenni tudó és tenni akaró egyének összefogása teremtette meg.

Önkormányzat

Az ügyeleti alapellátást 2023. április 1-től Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is az Országos Mentőszolgálat látja el, majd az egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszert (háziorvosi ügyeleti ellátás és sürgősségi ügyelet) az idei év végéig fokozatosan bevezetve az ország egész területén biztosítjuk minden rászoruló számára. 
 

Az egységes ügyeleti telefonszám a vármegyében április 1-től: 1830 

Önkormányzat

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás rendje nem változik a március 15-i ünnepnap alkalmával. 

A hulladékot a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el. Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 06:00-óráig szíveskedjenek kihelyezni. Az ügyfélszolgálati irodák és a hulladékudvarok 2023. március 15-én (szerdán) zárva tartanak. 

Önkormányzat

Az orosz ukrán fegyveres konfliktus jelentősen megváltoztatta az európai emberek és közöttük a magyar emberek életét. Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika nyomán kialakult energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében indította el a kormány a magyarországi barnakőszén-programot, segítve az önkormányzati intézmények fűtését, lehetőséget adva a lakosságnak hazai barnakőszén elérhető áron történő megvásárlásához.