bk_20240315

Tiszteletből a magyar ember szerte a világban március 15-én kokárdát tűz a mellére. Nem azért teszi, hogy lássák, hanem a hőseink iránti tiszteletből, hazafiaságból! – vezette fel ünnepi beszédét Bodnár Krisztián polgármester.

A márciusi ifjak hittek abban, hogy a magyaroknak joga van a nemzeti függetlenséghez, az önállósághoz, a szabadsághoz, a szuverenitáshoz. Ezen eszmék megerősíthetik azon jogos elvárásainkat, hogy ne egymásnak legyünk ellenségei az országunkban, a településeinken, hiszen eredményeket csak az összefogás erejével érhetünk el. 

Tanulnunk kell őseinktől, mind elszántságot, mind elhivatottságot! Meggyőződésem, hogy összefogással Magyarországnak, a magyar embereknek van jövőjük, szép, eredményes és boldog jövőjük. Emlékezzünk hát az összetartozás jelképeire, történelmi hőseinkre, és valljuk büszkén: Jó magyarnak lenni! 

Beszéde végén a településvezető Jókai Mórt idézte, aki 50 évvel a márciusi események után, az 1880-as évek végén fogalmazta meg máig érvényes gondolatát: 

Míg magyar él, míg szabad ember él e honban, kegyelettel fognak visszaemlékezni ez évre, annak történelmére és a történelem alkotó alakjaira.

Fotók: Lengyel Roland