onkormanyzati_hirek

A NAV 2022. február 15-ig teljesíti a jogszabály szerinti kiutalási kötelezettségét a kifizetők és más adatszolgáltatásra kötelezett szervek adatszolgáltatása, valamint a magánszemélyek nyilatkozata szerint rendelkezésére álló adatok alapján.

  • A magánszemélyeknek 2021. december 31. napjáig elektronikus úton, vagy papír alapon nyilatkozatot kell tenniük. Ezen kötelezettség alól mentesülnek, akik részére családi pótlék kerül folyósításra, részükre az adóvisszatérítést. A NAV arra a postai címre vagy bankszámlára fizeti ki, ahová a családi pótlék érkezik.
  • A NAV a hibalehetőségek csökkentése érdekében az online kitöltést javasolja.
    A nyomtatvány online kitöltése a Nyomtatvány ikonra kattintva az ONYA felületén ügyfélkapus azonosítással érhető el. A kitöltéshez az Új nyomtatványbejelentés, majd az Szja visszatérítés ikonra kell kattintani.
  • Amennyiben ügyfélkapu regisztráció szükséges, az eljárás személyesen bármelyik regisztrációs szervnél, a területileg illetékes kormányablakban, vagy 2016. január 1. napja után kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában elektronikusan az https://ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio/regEszemelyi felületen kezdeményezhető.