szise_2022_0611
fotó, cikk: Lengyel Roland

Bajnokságunk a végéhez ért, és az utolsó mérkőzésen hazai pályán a Szendrő csapatát fogadtuk, akitől ősszel az egyetlen vereségünket szenvedtük el. A helyzetet az tovább rontotta számunkra, hogy a Szendrő a 2. helyet foglalta el a tabellán a mérkőzés előtt, mi pedig a harmadikat.

Nagy tétje volt a találkozónak, hiszen, ha 2-vel, vagy többel nyerünk, akkor átvesszük a második helyet, ha csak 1-gyel sikerül nyerni, akkor a harmadik helyen maradunk, ha pedig döntetlennel vagy vereséggel zárjuk a találkozót, akkor a negyedik helyre repülünk vissza.

A csapatot egész héten ezekkel a gondolatokkal tüzeltem, sulykoltam beléjük, hogy képesek egy utolsó nagy győzelemre a szezonban, mert megérdemlik, tettek érte egy szezonon keresztül. A csütörtöki edzés végén azt kértem a srácoktól, hogy 4:0 legyen a fejükben folyamatosan és csak a győzelemre gondoljanak. Nem lehet más. Csak a győzelem.

Elérkezett a mérkőzés napja, ahol láttam a csapaton, hogy ez meglehet, hisz eltökélt tekintetekkel találkoztam. Az öltözőben, most a megszokott személyes taktikai utasításoktól eltérőt választottam és a csapat lelkére próbáltam meg hatni és még magasabb szintre emeltem bennük az ezüstérem iránti vágyat.

Elmondtam nekik, hogy nagyszerű emberek, sportolók és közösség.

A csapat. A mienk. Szirmabesenyőé. Annyit kértem tőlük, hogy amit egész évben az edzéseken gyakoroltuk és amit minden hazai mérkőzésen mutattak, azt szeretném viszont látni a pályán és akkor biztos, hogy nyerünk. Nem kicsit, hanem nagyon.

A bemelegítésnél már látszott a srácokon, hogy nem lesz gond a játékkal és mindenki tudja mit kell véghez vinnünk.

A mérkőzést úgy kezdtük, ahogy azt tanítják, magas presszing, középpálya uralása, Ödi labdaszerzés után passzolt Banunak, aki leindította a jobb szélen berobbanó Erdőt, aki jobbal behúzta két védő közt a labdát és 18 méterről bal lábbal egy hatalmas gólt rúgott a 3. percben. A csapat, a kispad a közönség hangulata azonnal a tetőfokra hágott és éreztük mind, ezt ma megcsináljuk. A labdabirtoklási fölényt továbbra is tartottuk és irányítottuk a mérkőzést.

erdo

A 30. percben Erdő lépett ki a szélen, bepasszolta a labdát Nyírinek, aki megtolta a kapu felé a labdát és szépen célba vette a hosszút, amire a kapus vetődött, de a lövés megpattant egy védőn, így a rövidbe pattant be a lövés. 2:0, jelenleg a Szirmabesenyő a 2. a tabellán, de még van 60 perc. 5 perccel a szünet előtt ki más, ha nem Erdő lépett volna ki a jobb szélen, a védőjét megverte, az alapvonalon megtolta befelé, majd durván szabálytalanul megérkezett a másik védő, akinek már volt egy sárga lapja és úgy gondolta elkéri a másodikat is. A játékvezető a második sárgalap után kiállította a játékost és a tizenegyes ponthoz  sétált, ahol már Banu várta a labdával.

A kispad körül elindult a duruzsolás: Berúgja? Kihagyja? Konczi mi lesz?

Annyit válaszoltam, hogy az egész szezonban ő rúgta a büntetőt és egyet sem hibázott. Szereti és bírja a nyomást, be fogja rúgni. Banu a szezon utolsó meccsén sem tudott hibázni. Tökéletes magabiztossággal értékesítette ezt a büntetőt is.

banu

A félidőben megbeszéltük, hogy nem követjük el az általános hibát, hogy elhisszük, hogy megnyertük a mérkőzést, (mint azt a Bajnokok Ligájában több csapat is tette a királyi gárda ellen) hanem megyünk tovább. Támadtunk tovább, de több helyzet kimaradt, amíg kaptunk egy újabb büntetőt, amihez ezúttal Erdő állt oda és ő is magabiztosan értékesítette. A 85 percben Dányi kapott a bal szélen egy labdát, amit átvett, egyet lépett és úgy eltekerte a hosszú felsőbe, hogy a forduló, de még a tavaszi szezon legszebb góljának is ki merem jelenteni. Kevesen rendelkeznek ilyen rúgótechnikával, s mindezt éles szituációban. Végeredmény 5:0.

Kettővel kellett nyernünk, hogy jobb gólaránnyal megelőzzük a Szendrőt, de végül öttel sikerült őket megvernünk.

Remélem most már azok is értik az Onga elleni mérkőzés utáni nyilatkozatomat, akik akkor félreértették, hiszen gólkülönbséggel nyertünk! Ha azokon a meccseken 3:0, 3:0 a vége, akkor most csak a harmadikok lettünk volna ezzel az eredménnyel is.

A végső hármas sípszó után a csapat a pályán ünnepelte a második helyet a vezetőséggel és a szurkolókkal együtt. Csodálatos nap volt ez a mai. Csodálatos lezárása ennek a bajnokságnak és csodálatos kezdete a következő szezonnak.

final

Ami nagyon fontos volt, hogy bár a pálya széléről csak, de újra köztünk van Luki, ami szintén sokat adott a csapatnak. A mai győzelmünket neki szeretnénk felajánlani.

luki

A Szirmabesenyői Sportkör több, mint 10 év után újra éremmel a nyakában zárhatta a 2021/2022-es szezont, amiért nagyon büszke vagyok a játékosaimra és hatalmas köszönettel tartozom:

Bodnár Krisztián polgármester úrnak és az önkormányzatnak. Az ő segítségük nélkül nem tudna működni ez az egyre jobb és szebb jövővel rendelkező labdarúgó klub. Hálás köszönet a támogatásért és a rengeteg munkáért és fejtörésért, amit erőn felül tett bele településünk vezetője.

Nyitrai Péter alelnök és másodedzőnek, akinek a neve egybeforrt a szirmabesenyői labdarúgással. Nélküle ez a csapat talán már meg is szűnt volna, de az biztos, hogy ilyen eredményt nem értünk volna el a személye, az irányítása és a bajnokságot megnyerő Ózdnak rúgott 2 gólja nélkül.

Peknyó László elnök úrnak, az egész évben tett alázatos munkájáért, a háttérben folyó adminisztratív feladatok ellátásáért, az utánpótlás és női labdarúgás elindításáért.

Tóth Tamás technikai vezetőnknek, aki idén csatlakozott a klubhoz és minden mérkőzésen és sok edzésen részt vesz és segíti a csapatot az összes adminisztratív és hangtechnikai feladatok ellátásában

Lengyel Rolandnak, aki biztosítja és vezeti csapatunk teljes külső kommunikációját, készíti marketing anyagát. A településünknek, támogatóinknak és az egyesületünk követőinek naprakész tájékoztatása érdekében szinte valamennyi mérkőzésünkön fotósként is jelen van. Készíti hamarosan megjelenő weboldalunkat. Működésünk támogatásaként információt gyűjt és közöl, továbbá hasznos tanácsokkal lát el bennünket.

Dr. Mikó Tamás pályamenedzserünknek, aki 2 éve az összes pályamunkával kapcsolatos feladatot ellátja és biztosítja a csapatnak, hogy egy ilyen jó pályán tudjon futballozni, illetve a településnek, hogy ezáltal újra ilyen jó csapata legyen. 

Fazekas Tamásnak, aki minden hazai mérkőzésre biztosította nekünk a pályánk vonalainak felfestését és a kapukra a hálók felrakását és leszedését.

Molnár Gergőnek, aki minden áldott nap alázatos munkával indítja, állítja és helyezi át a félautomata öntözőrendszerünket, biztosítva ezzel, hogy vízellátásban ne szenvedjen hiányt a gyep, ezért is van csapatunknak ilyen erős megyei 1-es, akár közel nb3-as pályája.

Köszönet szponzorainknak:

  • GEOSYSTEM BAU Kft.
  • RO-PÁNT 95 Bt.
  • Észak-Recycling Huladékgazdálkodási Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • “S & V Invest 2001” Ingatlanbérbeadó és Üzemeltető, Építőipari Kft.
  • HIDRO-T Kft.
  • solar Építő Kft.
  • Dexiker-97 Kft
  • Solte Kft.
  • SILEX-94. Kft.
  • Kolotech Bt.

Illetve köszönet a nézőinknek, a szurkolóinknak, hogy hétről hétre támogatják a csapatot, kilátogatnak a meccseinkre és biztatják, buzdítják ezt a nagyon jó közösséget a még jobb eredmények elérése érdekében. Én úgy gondolom, hogy nekik is visszaadtunk most egy kicsit, ami már járt nekik.

Köszönöm mindenkinek! Nélkületek nem ment volna!

Évről-évre a jobb eredmény elérése és a fejlődés a cél, így a következő szezon céljait szépen meghatároztuk ezen az éven.

Hamarosan találkozunk a pálya szélén, addig is HAJRÁ SZISE!! 
Konczvald István | vezetőedző