biotrans

A Biotrans Kft. az önkormányzat megrendelése esetén az önkormányzat által megjelölt helyszínre telepíti a 240 literes, kifejezetten használt sütőolaj begyűjtéséhez kialakított kukát. A Biotrans Kft. lakossági használt sütőolaj begyűjtési programot szervez szolgáltatási területén a „CseppetSem!” program részeként.


Bevezetésének oka az, hogy bár az elmúlt évtizedben történtek lépések a környezetet és az épített infrastruktúrát súlyosan szennyező anyag szelektív gyűjtésének elindítására, de a ritkásan kiépült rendszer alacsony hatásfokú, azt szinte csak a kiemelkedően környezettudatos polgárok veszik igénybe. Ezért a „CseppetSem!” rendszer célja az, hogy minél több önkormányzat létesítsen a területén használt sütőolaj gyűjtő pontokat, hogy a lakosságnak minél kisebb erőfeszítésébe teljen az, hogy környezetbarát módon helyezze el ezt a hulladékot. 2020. szeptemberében indult a program, mely mára több mint 500 településen nagy sikerrel működik.

Visszatérítés

A „CseppetSem!” program a társadalmi felelősségvállalással a környezetvédelem mellett további előnyt is jelent a csatlakozó települések számára: a hasznosítást szervező Biotrans Kft. vállalja, hogy évente egy alkalommal a gyűjtőponton összegyűlt minden hasznos kg után 25 Ft visszatérítést fizet valamely önkormányzat által kijelölt egyesületnek, alapítványnak, vagy az önkormányzat elkülönített környezetvédelmi alapjába.

Örömhír, hogy a használt olaj leadására immár településünkön is lehetőség van, melyet a Településüzemeltetési, Műszaki Iroda (GAMESZ) udvarán elhelyezett gyűjtőponton tehetnek meg.

gyujtopont_1

gyujtopont_2

   

 

 

 

 

 

 

 

 

tajekoztato_biotrans