sajtkukac_2024

Az önkormányzat támogatásával szervezett napközis-nyári táborainkkal évek óta igyekszünk segítséget nyújtani a szirmabesenyői szülőknek. 

Az idei nyár során az első és Sajtkukac elnevezésű táborunk programjait 2024. július 8-12-ig élvezhették a gyermekek. Ennek keretében a táborozók közösségépítő játékoknak, mozilátogatásnak, bowlingnak és lézerharcnak lehettek részesei.

Gyermekeink eljutottak a Szeleta Park Látogatóközpontba is, ahol állati nyomozás és tanösvényi séta során szerezhettek ismereteket a Bükkben élő állatokról. A  MiReHu Nonprofit Kft. központjában QR kódos feladatok segítségével mutatták be a szakemberek a fenntarthatósággal és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos újdonságokat. A program talán legizgalmasabb része az volt, amikor a gyerekek kipróbálhatták az elektromos hulladékgyűjtő autó vezetését is.  

Nagy népszerűségnek örvendett a "Bogaras vagyok" elnevezésű, ízeltlábúakat bemutató élménypedagógia foglalkozás, melynek ezúttal is a Szirmay-kastély adott otthont. A VR szemüveges feladatok is a gyermekek kedvencei voltak. 

Színes programjainkhoz sok energiára volt szükség, amit palacsinta, vattacukor, popcorn stb. formájában a Szirmabesenyői Segítő Szolgálat és Konyha biztosított a gyermekek számára.

Fotók: Fedor Fanni