polgarorseg_20211030

Nem volt eseménytelen polgárőreink számára a tegnap éjszaka. A művelődési ház környezetében felborított padok és megrongált hulladéktárolók látványa, valamint egy hangosan ordibáló, középkorú férfi dühös viselkedése fogadta az egyik szolgálaton kívüli polgárőrt. A lehetséges elkövetővel történő kapcsolatfelvételig számos olyan körülményt tapasztalt, amely indokolttá tette a Szirmabesenyői Polgárőr Egyesület, valamint a rendőrség azonnali értesítését.

A helyszínre érkező rendőrjárőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt az intézkedésüket követően a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

Sajnálatosak az ilyen események, viszont megnyugtató az a tény, hogy polgárőr társaim ezúttal is hatékonyan működtek közre a településünk és az itt élők biztonságát, valamint nyugalmát megzavaró körülmények megakadályozása, megszüntetése érdekében.

Az esettel kapcsolatosan szeretném hangsúlyozni a Szirmabesenyőben működő térfelügyeleti rendszer fontosságát, amely nagy segítséget nyújthat a jelen esettel összefüggő körülmények tisztázásában is, valamint szeretném megköszönni polgárőr társam aktivitását, továbbá a rendőrség együttműködését, gyors intézkedését – mondta el Bodnár Krisztián polgármester.