ovoda_atadas_2021
fotó, cikk: Lengyel Roland

Bodnár Krisztián polgármester Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata nevében köszöntötte a Napsugár Óvoda új épületszárnyának ünnepélyes átadásán Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszonyt, a Képviselő-testület tagjait, Rácz Csillát a Napsugár Óvoda és bölcsőde intézményvezetőjét, a kivitelezést végző Takács és társa Kft. képviseletében Takács István tulajdonost és Kendrovszki Sándor ügyvezetőt, településünk egyházi vezetőit.

Az óvoda fejlődését érintő történeti áttekintést követően örömmel adott tájékoztatást arról, hogy Szirmabesenyő lakosságának száma ismételten növekedésnek indult, amely nagy mértékben köszönhető a Kormány családtámogatási politikájának. Ez a gyarapodás magával hozta a gyermeklétszám növekedését és az óvodai férőhelyek bővítését.

Ez a bővítés magába foglalta egy csoportszoba, egy tornaszoba, valamint az ehhez kapcsolódó kiszolgáló helyiségek megépítését. A tornaszoba kialakításával nem csupán egy nagyszabású beruházás valósult meg, hanem egy régi álom is valóra vált.

Ezzel a 245m2-es alapterületű épület elnyerte a jelenlegi formáját és kapacitását, mellyel 150 gyermek befogadására, valamint a jelen kornak megfelelő színvonalú ellátására vált alkalmassá. Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata a Sportért felelős Államtitkárság hozzájárulását igénylő ipari terület értékesítéséből befolyt önkormányzati bevételét felhasználva valósította meg a beruházást közel 150M Ft értékben. A megvalósított projekttel a cél nem csupán az ellátás színvonalának a növelése volt, hanem az is, hogy gyermekeinket a saját településünkön tudjuk felkészíteni az iskolai évekre.

Bodnár Krisztián ünnepi köszöntőjét az alábbi gondolatokkal zárta:

„Szeretnék köszönetet mondani a kivitelezőnek a határidőn belül teljesített és magas minőségű munkavégzéséért, az óvoda valamennyi dolgozójának a kivitelezéssel járó nehézségekkel kapcsolatos helytállásukért és nem utolsó sorban a szülőknek, akik türelemmel viselték az építkezéssel járó kellemetlenségeket.Kívánom, hogy a megújult óvodát gyermekeink örömmel vegyék használatba és tekintsék azt második otthonuknak!”