motoros_borze
Fotó, interjú: Lengyel Roland

Sokadik alkalommal vettem részt a Miskolc Motoros Börzén és ezúttal is azt tapasztaltam, mint korábban: ez a rendezvény több, mint amit a neve takar. Mamuzsich Lászlóval beszélgettem.

Szirmabesenyő idén tavasszal is egy olyan motoros börzének adott otthont, ahol sem az egyes motorok márkája és értéke, sem pedig a különböző motoros közösségekhez való tartozás nem volt szempont – számolt be Mamuzsich László az esemény szervezője.

Semmilyen többlet elvárást vagy megfelelést nem támasztottunk magunkkal szemben a szervezéssel kapcsolatosan, csupán hűek maradtunk azokhoz az értékekhez és filozófiához, amit mi motorosként vallunk és ahogy éljük a mindennapjainkat – folytatta.

A rendezvény résztvevőjenként egyébként pontosan ezt éreztem én is. Láthattunk itt ugyanis utánfutón érkezett és rozsdába borult SIMSON Star és Jawa Mustang „maradványokat”, még kerekeken álló Babettát, valamint olyan motorcsodákat is, amik érkezése láttán egy pillanatra valósággal megtorpant a rendezvény azon lüktető pulzusa is, amit a kastély udvarán remek koncertet adó Eseti Esti Műszak biztosított.

Sorra érkeztek a tetőtől-talpig bőrbe öltözött marcona külsejű motorosok, akik a bukóból és a kabátból „kiugorva” egy szempillantás alatt a legkedvesebb emberekké alakultak át, akik egymást megölelve és nagy mosollyal ünnepelték a találkozást.

Tehát több volt ez, mint egy motor és alkatrész vásár, amit mi „civilek” is a rendezvényre kilátogatva azonnal megtapasztalhattunk. Ezúton is köszönjük a Sok Kis Kéz Egyesület részvételét, akik közreműködésével a motorosok egy újabb lépéssel hozták közelebb Boldizsár gyógyulását.

Találkozunk szeptemberben!