bolcsode_atadas_20230821
Cikk, fotó: Lengyel Roland

Nem is olyan régen, 12 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az akkor már bezárt Szivárvány Óvoda felújítása után a Pöttömke bölcsőde, két csoporttal, 26 gyermekkel 4 fő szakképzet dolgozóval és két fő technikai munkatárssal. 

Akkor egy korszerű, minden igényt kielégítő intézménnyel gazdagodott Szirmabesenyő. 2019-ben viszont már azon kellett gondolkoznunk, hogy a megnövekedett igény miatt hogyan, milyen forrásból tudjuk bővíteni az intézményt – emlékezett vissza megnyitó beszédében Bodnár Krisztián polgármester.

A megoldáshoz sikeres pályázatra volt szükségünk, melyhez nagy segítséget nyújtott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony - fejezte ki köszönetét a településvezető. 

Az, hogy ennyi kisgyermek van, azt mutatja, hogy Szirmabesenyő vonzó település, amely folyamatosan fejlődik és szívesen költöznek ide az emberek - fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A Napsugár Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője Rácz Csilla az elmúlt évekre visszatekintve elmondta, hogy a 2020-as óvodabővítés után a bölcsődei férőhelyek bővítését tűzték ki célul. A jelenleg megvalósuló - TOP-1.4.1-19- B01-2019-00035 | Új bölcsődei férőhelyek létesítése Szirmabesenyőn - pályázati forrásból további egycsoportos gondozási egység hozzáépítésével, hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségekkel csoportszobából nyíló fedett terasz kiépítésével, kazánházzal, játéktárolóval, tálalókonyhával, illetve öltözőhelységgel és nevelői szobával bővült az intézmény. 

Szarkáné Pásztor Anita bölcsőde vezető köszöntőjében elmondta, hogy a belső tereket érintő fejlesztéssel egyidejűleg az épület külseje és udvara is megszépült, ahol új játékelemek is helyet kaptak. A fejlesztéseket ismertetve kitért arra is, hogy jelenleg is zajlik a bölcsőde új parkolójának az építése, ami megfelelő válasz a létszámgyarapodással járó és megemelkedett gépkocsiforgalomra.

Bölcsődénk dolgozóival közösen abban bízom, hogy a szirmabesenyői kisgyermekes családok a jövőben is megtisztelnek minket azzal, hogy ránk bízzák gyermekeiket, valamint abban, hogy nagy örömmel és lelkesedéssel veszik birtokba a megújult épületünket! – zárta gondolatait a bölcsőde vezetője.

Az ünnepélyes átadó záró eseményeként a történelmi egyházak helyi képviselői megáldották, majd megszentelték a bölcsőde épületét.