szb_miskolc_kassa_marathon_2023
Cikk, fotó: Lengyel Roland

2022-ben csupán Szirmabesenyő határát érintette a Kassa-Miskolc Marathon. Ez viszont pont elég szikra volt ahhoz, hogy meggyújtsa bennünk a részvétellel kapcsolatos vágyaink lángját!

A versenykiírással egy időben hozzá is fogtunk a csapatunk összeállításához. Talán ez volt az egyik legemlékezetesebb pillanat, ugyanis a közös asztalhoz üléssel, az egymással, valamint a pálya szakaszaival való ismerkedéssel mindannyian részesei lehettünk a csapatunk megszületésének.

2023-ban nem csupán részvételi szándékunkat jeleztük, hanem Bodnár Krisztián polgármester kezdeményezésének köszönhetően már útvonala is lettünk a marathonnak. Ezzel egyszerre két lépést tettünk a saját terveink megvalósításában!

A mi két lépésünk emlékezetes marad a mezőny életében is, hiszen nem csak megcsodálhatták településünket, hanem további 2km-rel is „jutalmaztuk” őket! :D

Így lett a korábbi 115km-ből 117km! Lássuk, hogyan éltük meg!

Az egész napos vidám hangulat és a szikrázó tavaszi időjárás ellenére végig velünk volt a versenyzők jól érezhető izgatottsága és az egyéni távokhoz kapcsolódó koncentráltsága. A rajt pillanatától már nem csak 13fő voltunk, hanem egymásért szorító és aggódó igazi csapat.

Egyik váltópontról a másikra érkeztünk. Figyeltük, bíztattuk és vártuk egymást. A versenydrukktól kezdve a fájdalmakon át egészen a felszabadító és emelkedett, megtisztult lelkiállapotig átéltünk megannyi érzelmet!

A Kassa-i befutóba Csont-Dojcsák Laura érkezett záró emberként, akihez az utolsó pár száz méteren a teljes csapat csatlakozott. Ez a pillanat volt az, amikor mindannyian azt éreztük, hogy minden egyes perc és minden egyes km, valamint áldozat megérte!

Szirmabesenyő a 19 csapatból a 8. helyen végzett 10:13:04-es idővel! Böszörményi Bendegúz a 2. szakaszon elért legjobb eredményével befutotta magát az V. Kassa-Miskolc Marathon Dream Team-jébe!

Van még egy másik idő is, amit érdemes már most megemlítenünk: már csak 364-nap van hátra a következő ultramarathon-ig. 

A mi csapatunk ott lesz!