kormányhivatal

Az Infogroup Ipari Ingatlan Zrt. egy csarnoképület kialakítását tervezi a Miskolc 12995/11 hrsz-ú ingatlanon, hogy azt bérleményként kiadhassa. A létesítménybe az LG-Magna cégcsoport elektromotoralkatrészt gyártó leányvállalata, a LG Magna e-Powertrain Hungary Kft. tervez beköltözni, és azt a későbbiekben, mint gyártóegységet üzemeltetni.

A felhasználni tervezett ingatlan területe 49 239 m2. A területen összesen 26 437,84 m2-es alapterületű beépítés kerül kialakításra. A tervezési területen kialakításra kerülnek továbbá felszíni parkolók, melyek együttes kapacitása a teljes fejlesztés elérése idején 200 személygépjármú férőhelyes lesz. A területen egy részben többszintes gyártócsarnok, mely irodai funkcióval is fog rendelkezni, illetve ezzel egybefüggő raktár csarnok, valamint elkülönített épületekként veszelyes anyag raktár, hulladék tároló épület, valamint porta épület kialakítása tervezett.
Emellett telepítésre kerül egy spinkler gépház.

Közvetlen hatásterület vélelmezett határa (érintett település): Miskolc
 

  • Az eljárás megindításának napja: 2023. július 21.

  • Az eljárás ügyintézési határideje: 45 nap

  • Az ügyintézési határidőbe nem számító időtartam:

    • az eljárás felfüggesztésének, szünetelésének időtartama

  • Ügyintéző neve: dr. Tóth Enikő | Elérhetősége (e-mail): komplex@borsod.gov.hu
     

Tájékoztatás az eljárásról

Az Infogroup Ipari Ingatlan Zrt. (1115 Budapest, Bartok Béla út 105-113.) megbízásából eljáró Denkstatt Hungary Kft. (1037 Budapest, Seregély u. 6.) EPAPIR-20230721-3643 számon kérelmet nyújtott be a hatósághoz Miskolc, hrsz. 12995/11 alatti ingatlanon létesíteni tervezett elektromotoralkatrész gyártó üzemre vonatkozó előzetes vizsgálati eljárás tárgyában.

Az eljárás során: 

  1. A környezetvédelmi hatóság közleményt tesz közzé a Rend. 3. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően az előzetes vizsgálati eljárás megindítását követően honlapján, valamint hivatalában.

  2. A környezetvédelmi hatóság a Rend. 3. § (4) bekezdése alapján – figyelembe véve a 3. § (2) bekezdésben foglaltakat - a tevékenység telepítési helye szerinti település jegyzőjének, 2 valamint a feltételezhetően érintett település jegyzőjének megküldi a közleményt a közlemény közterületen és a helyben szokásos egyéb módon történő közhírré tétele érdekében.

  3. Az érintettek a dokumentációba és mellékleteibe betekinthetnek a Környezetvédelmi Hatóság http://emiktf.hu/Ugyfelinf/engedelyek/lista.html internetes oldalán BO/32/05276/2023. számon. A telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, továbbá a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozóan a közlemény megjelenését követő 21 napon belül közvetlenül a Környezetvédelmi Hatósághoz észrevételt lehet tenni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal az eljárást lezáró határozatában az alábbi döntéseket hozhatja:

  1. Megállapítja az előzetes vizsgálat eredményének és a Rend. 5. számú melléklet figyelembevételével, hogy a tervezett tevékenység megvalósításából származhatnak-e jelentős környezeti hatások. Jelentős környezeti hatás feltételezése esetén dönt a környezeti hatásvizsgálat szükségességéről, illetve a környezeti hatástanulmány tartalmi követelményeiről. Ha nem feltételezhető jelentős környezeti hatás, tájékoztatást ad arról, hogy a tevékenység mely – a környezet védelméről szóló 1995. évi LIII. tv. 66. § (1) bek. d) pontja szerinti – egyéb engedélyek birtokában kezdhető meg.

  2. Ha valamely NATURA 2000 területre jelentős környezeti hatás várható, a környezeti hatástanulmány tartalmi követelményeit az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekről szóló jogszabályban a hatásbecslési dokumentáció tartalmát meghatározó előírások figyelembevételével írja elő.

  3. Ha az előzetes vizsgálati dokumentáció változatokat tartalmazott, megjelöli azon változato(ka)t, melyek létesítését megfelelő körülmények között lehetségesnek tartja.

  4. A létesítést kizáró ok esetén megállapítja, hogy a tevékenység kérelem szerinti megvalósítására
    engedély nem adható.