galo_atya_default
Fotó: Munkácsi Mátyás

Szirmabesenyő nagyközség vezetése nevében Bodnár Krisztián polgármester mondott köszönetet Galo Gábor plébániai kormányzónak áldásos tevékenységéért, melyet településünk lakói érdekében tett 2014-2022 között.

Nagyon hamar megtapasztalhattuk, hogy Gábor atya tele van elképzelésekkel, tervekkel. Nemcsak a katolikus hívek figyelmét irányította az egyházi hitélet felé, hanem részese lett a település közösségi életének. Rögtön felismerte, hogy a fiatalokból kell építeni az új közösséget, felkarolta a csellengőket, táborok, közös programok szervezésével a hittan órákon kívül is tartalommal töltötte meg a mindennapokat.

Kapcsolataiban mindig törekedett valamennyi vezetővel, egyházzal konfliktus mentes és építő jellegű kommunikációt folytatni. Községi rendezvényeinken aktívan vett részt nemcsak mint a helyi egyházi vezető, hanem mint szereplő, ahol énekeivel és gitárjátékával színesítette a műsorokat, egyben megható pillanatokat szerzett valamennyiünknek.

Mindennapi munkája mellett jelentős gyarapodásnak indult a katolikus egyházközösség, hiszen felépült az új parókia épülete, megújult a közösségi tér, csodálatos természeti környezetet kialakítva várta a híveket a szent misékre, és egyéb rendezvényekre.

Köszönjük a településünkön és településünkért végzett aktív alkotómunkáját, közösségerősítő és építő tevékenységét! Kívánunk számára további sok sikert, áldásos tevékenységéhez sok erőt! Szirmabesenyő mindig szeretettel gondol rá és ajtónk mindig nyitva áll előtte!

A polgármesteri elismerést követően dr. Szakos Judit jegyző asszony mondott köszönetet:

Nagy az örömöm… kezdte sokszor Gábor atya a beszédét.

"Hát én most úgy kezdem, hogy nagy a mi bánatunk, amit az elmúlt nyolc évnek az emlékei, amikbe kapaszkodni próbálunk, csak még nagyobbá tesznek.

Mert olyan sok minden más lett az elmúlt nyolc év alatt az egyházközségben: mások lettek a misék, az ünnepek, a rendezvények, a közösségi élet, gyermekekkel, fiatalokkal, családokkal telt meg a templom. Ezeket a változásokat Gábor atya személyisége és szolgálata indította és tartotta fenn.

Valahonnét elmenni sokszor akkor is nehéz, ha azt akarja a távozó és támogatják ebben az ottmaradottak is. De különösen nehéz akkor, ha nem akartuk és nem is tudunk minden szempontot, minden körülményt, ami segíthetné ennek a rövid idő alatt született döntésnek kicsit könnyebb szívvel történő megértését.

Az életben, tudjuk, csak két nehéz dolog van: elfogadni, amit ad és elengedni azt, amit elvesz. Nagy leckét kaptak ebből most a szirmabesenyői hívek, és csak úgy tudunk belőle jól felelni, ha megtartjuk azokat az eredményeket, amelyekért atya olyan sokat tett: megőrizzük a hitünket, a közösségünket, megtöltjük a templomot és akkor kicsit mindig itt lesz közöttünk, ő pedig talán látni fog minket az idegen padsorokban az új szolgálati helyen.

Kedves Gábor atya! Köszönünk mindent, amit szolgálata során a hívekért, az egyházközségért és a településért tett - reméljük, mindig úgy fogja érezni, hogy hozzá tartozik a mi templomunkhoz, a mi harangunkhoz, a mi plébániánkhoz, mert mi úgy érezzük. Isten áldja meg minden napját a jövőben."