2023_okt_23
Fotók: Lengyel Roland

A mai napon mi Szirmabesenyőiek is a történelmünk egyik csodájára emlékeztünk. Egy olyan szabadságharcra és forradalomra, melynek szellemisége képes volt túlélni a kegyetlen megtorlás időszakát is. – ezekkel a gondolatokkal vezette fel ünnepi gondolatait Bodnár Krisztián polgármester.

Településünk vezetője beszédében kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy mindannyiunk kötelessége az, hogy nem csupán megőrizzük hőseink emlékét, hanem tovább adjunk a minket követő generációk részére a tetteket és azok miértjeit.

„A mi felelősségünk abban rejlik, hogy függetlenségünket, hazánk hosszú idő után visszanyert szabadságát mire használjuk. Feladatunk, sőt kötelességünk az emlékezés. 1956 a vérbefojtás ellenére ott maradt a magyar szívekben. Megmutatta mire képes ez a kicsiny ország, itt Európa közepén, bebizonyította, hogy a nyakas magyarságot nem lehet eltiporni.

Ma már vitathatatlan az is, a forradalom — visszaadva az emberek hitét — képes volt megváltoztatni a jövőnket.”

A nemzeti függetlenségünk megőrzéséért hűen '56 szellemiségéhez — mindent meg kell tennünk, mert csak így maradhat fenn keresztény hazánk!

Kívánunk mindannyijuknak az 56-os hősök emlékéhez méltó megemlékezést!

Fotók: Lengyel Roland