advent_negyedik_vasarnap
fotó, cikk: Lengyel Roland

Ismét eltelt egy esztendő. Az adventi gyertyák meggyújtásával várjuk a fényt, a megújulás beköszöntét és a Megváltó megszületését.

Az ünnepi készülődés jegyében rohanunk, szaladunk, mindenki nagyon elfoglalt, mindezt azért, hogy néhány nap múlva önfeledten ünnepeljünk és megéljük a karácsonyi csodát. Felidézzük a régi emlékeket, karácsonyi pillanatokat, számot vetünk a jelennel és bizakodva nézünk a jövőbe. Jut idő kipihenni az eltelt munkás hónapokat és jut idő az összegzésre is: elértük-e a kitűzött céljainkat, milyen sikereket könyvelhetünk el.

Nemsokára megszólal a karácsonyi csengő, amelynek hangja a család, a békesség és a szeretet melegét hozza el minden lakásba. A kis Jézus születésének napjára igyekszik mindenki lelkileg is felkészülni. Ahogy egyre több gyertya lobban lángra az adventi koszorún, úgy nő szívünkben a vágyakozás, a megértés az igaz szeretet iránt. Az ünnep hangulatában észrevétlenül is jobban egymásra figyelünk, és arra gondolunk, mivel lephetnénk meg szeretteinket, azokat, akik fontosak számunkra. Advent időszakában próbálunk többet mosolyogni, békeszeretővé válni, és többször, sokkal többször igyekszünk megbocsátani.

Karácsony az az ünnep, ami megismételhetetlen, és ami évről évre újabb reményt ébreszt minden emberben egy gazdagabb, egy tartalmasabb élet megteremtéséért. A karácsony mindezek mellett az összetartozás jeles ünnepe is. Nemcsak a családok, rokonok összetartozásának bizonyítéka, hanem az is, hogy mindannyian egy nagyobb közösség fontos tagjai vagyunk.

Kedves Szirmabesenyőiek! Engedjék meg, hogy az év végéhez közeledve köszönetet mondjak mindazoknak, akik egész évben segítették településünk fejlődését és támogatták az önkormányzat munkáját. Továbbra is számítunk az együttműködésükre! Köszönöm a lakosságnak a különböző munkák idején nyújtott türelmét és segítségét. Kívánom, hogy az elkövetkező esztendőben is az összefogás, az együtt gondolkodás, az egymás iránti tisztelet jellemezze hétköznapjainkat!

Kívánom, hogy karácsonykor mindenkinek jusson az örömből, a törődésből, az odafigyelésből, hogy az Új évet friss lendülettel, egészségben és jókedvűen kezdhessük majd el! A Képviselő-testület és a magam nevében áldott békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog Új évet kívánok Mindenkinek!

bk_sign_logo