advent III.

A karácsonyhoz közeledve immár a harmadik adventi gyertya fénye lobbant fel és árasztotta lelkeket melengető fényét, melyet Tóth Dénes református lelkész gondolatai emeltetek ünnepivé.

Aki reménység ellenére is reménykedve hitte, hogy sok nép atyjává lesz, ahogyan megmondatott: „Ennyi lesz a te magod!” Mert hitében nem gyengült meg, amikor arra gondolt, hogy százesztendős lévén, elhalt már saját teste, és Sára méhe is elhalt.

Kevés olyan bizonytalan kérdés van az emberi életben, mint éppen az, hogy mit hoz a jövő. Ma különösen is nagy a bizonytalanság világszerte, mert olyan időket élünk, amikor az anyagi biztonságról, sőt még a létbiztonságról is kezd kiderülni, hogy nagyon hamar semmivé lehet.

Világjárvány szedi az áldozatait és életünk rendje is teljesen felborult, betegek vannak körülöttünk, családunkban és mi magunk is megbetegszünk, ha pedig nem akkor mindennapjainkat állandó félelemben éljük.

Azért, mert hittünk azt mondja a Messiás vagyis, vagyis a Krisztus igenis eljön. A mi jövőnknek ez a legfontosabb tartalma. Mert az advent akkor az igazi, ha a Messiás a felkent maga jöhet közel hozzánk. Az Úr fölé tud minket emelni a természet törvényeinek, a saját véglegesnek tűnő természetünk törvényeinek is, még a járvány és a halál pusztító törvényeinek is. Ennek a jegyében kérjük az ő segítségét, hogy reménység ellenére reménykedve higgyük az ő eljöttét:

„Az álmot űzd el, készen állj; Krisztus nép, jön, jön a Király”

Ámen

A település koszorújának harmadik gyertyáját ezt követően Szénégető Orsolya és Kertészné Dr. Kocsis Krisztina önkormányzati képviselő asszonyok gyújtották meg.