szinyei25
Fotó: Lengyel Roland

Fedor Vince polgármester által vezetett elődjeink fontosnak tartották, hogy Szirmabesenyő fejlődése, kedvező természeti környezete mellett a múltja is megfelelő hangsúlyt kapjon. Helyi hagyományokra épülő közösségi élet jöjjön létre, mely lélekben is megerősíti identitásunkat, épít a közösség összetartó erejére.

Így történt, hogy a helyi általános iskola, mint önkormányzati oktatási intézmény egyedisége és képzési kínálatának továbbfejlesztése miatt olyan személyt keresett, melynek életútja, hírneve méltó példa a Szirmabesenyőiek életében.

Így lett immár 25 éve a szirmabesenyői általános iskolából Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

2012-től már nem az önkormányzaté az iskola fenntartásának nemes feladata. Mind szakmai, mind üzemeltetési szempontból állami, központi irányítás alá került.

De mi valljuk, hogy attól a mi gyermekeink tanulnak itt, a Szirmabesenyőieké a „Szinyei" iskola.

Ennek a hitvallásunknak ékes példája, hogy az épület teljes energetikai felújításon esett át 2019-ben, melyre az önkormányzat 100%-os intenzitású pályázatot nyert közel 200 millió forint értékben. 2020-ban 40 millió forint önerőből valósítottuk meg a földszint teljes rekonstrukcióját, illetve kialakítottuk az új parkolót ezzel is biztonságosabbá téve gyermekeink iskolába jutását.

Reméljük hogy hagyományainkat, melyek a Majálisra épülnek, minden esztendőben közösen megvalósíthatjuk! A községi rendezvényeken, megemlékezéseken, ünnepi és sporteseményeken továbbra is számítunk a diákokra és pedagógusokra egyaránt.

Az iskola közösségének kiemelkedő pedagógia eredményeket és sikerekben gazdag további évtizedeket kívánok!

Bodnár Krisztián | polgármester