Közösség

Emlékezzünk a nemzet egységére, a hősiességre, a bátorságra, a hűségre, az áldozatkészségre! Emlékezzünk saját hazánk nagyszerűségére, példamutatására, emlékezzünk azokra az emberekre, akik elismerést, megbecsülést és dicsőséget szereztek a magyar népnek az egész világon!

Közösség

Kedves TÖKfaragók, eljött a ti időTÖK!

Egy "TÖKjó" program vár Titeket 2021. 10. 28-án csütörTÖKön 16:00 órától a szirmabesenyői Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Közösség

Emlékezzünk együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire, melyre Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nevében tisztelettel meghívom Önöket!

A megemlékezés 2021. október 22-én (pénteken) 14:00-órakor kezdődik a szirmabesenyői Hősök kertjében, ahol közösen helyezzük el az emlékezés koszorúit.

Tisztelettel:

Bodnár Krisztián | Polgármester

 

Közösség

Az idén elültetett hársfák illatos virágának gyógyító ereje van, szív alakú levele révén pedig a barátság, a szeretet, a szerelem, valamint a termékenység jelképe.

Kívánom, hogy legyetek olyanok, mint a ma elültetett fák! Nőjetek nagyra, mint annak lombjai, és mint annak erős és szerteágazó gyökere, úgy kötődjetek családotokhoz, szülőházatokhoz, otthonotokhoz Szirmabesenyőhöz!

Bodnár Krisztián | polgármester

 

Fotók: Lengyel Roland

Közösség

Közel egy év telt el azóta, hogy elültettük az első fákat és máris újabb 39db, újszülöttet szimbolizáló facsemete várja, hogy gazdagítsa az ÉLET-LIGET-ünket, gyermekeink parkját!

Közösség

A Sajóvámosi Népdalkör 2020-ban ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját, de a pandémia miatt tavaly elmaradt az ünneplés.

A szervezők és a résztvevők  nem mondtak le arról a tervükről,  hogy a baráti népdalkörökkel együtt ünnepeljék meg a neves évfordulót!

Fotók: Lévai T.

Közösség

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét. Pesten ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt.

Mi magyarok évről-évre a nemzeti gyásznap keretében emlékezünk.

Közösség

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a tegnapi nappal megkezdődött a füves sportpálya őszi karbantartása. A focipályára a gyepszellőztetést és tápanyagpótlást követően közel 200kg prémium minőségű sportfűmagot (DLF) szórtunk ki.

A magok kikelése és a friss hajtások megerősödése kb.: 1 hónapot vesz igénybe, így kérjük Önöket, hogy ebben az időszakban a pályahasználatot teljes mértékben mellőzni szíveskedjenek.

Közösség

2021. október 09-én immár IX. alkalommal találkozhatunk a Miskolc Motoros Börzén, melynek hagyomány szerint a Szirmabesenyői Szirmay-kastély és környezete ad otthont.

Idén is motorkülönlegességekkel, vásárral, az Eseti Esti Műszak remek koncertjével és nem utolsó sorban a viszontlátás és találkozás örömével várunk minden kedves érdeklődőt!

Kedvcsinálónak feltöltöttünk néhány képet a tavalyi börzéről.

Közösség

„Ez az ünnep az idősekért van, róluk szól. Felhívja a figyelmünket arra, hogy az idősebb embereket tisztelnünk kell, mely magába foglalja az elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és azt az érzést, hogy értékeljük és szeretjük őket.”

Isten éltesse időseinket, köztük Lippai Zoltánnét, Szakos Pált, Szegedi Jánosnét és Mihálszki Józsefet, akik a mai napon ünneplik a születésnapjukat is.