Közösség

2021. július 31-én (szombaton) sok szeretettel várjuk a családokat az első alkalommal megrendezésre kerülő szirmabesenyői öregfiúk focitornára. Szurkoljunk együtt a résztvevő 6 csapatnak és tekintsük meg együtt a Diósgyőri öregfiúk bemutató mérkőzését!

A rendezvény:

  • helyszíne: Szirmabesenyői sportpálya
  • ideje: 2021. július 31. 10:00

A rendezvényre érkezőket a szervezők BÜFÉ-vel, a gyermekeket pedig mini vidámparkkal várják!

Közösség

Érdekelnek a kihívások? Alkalmasnak érzed magad? Jelentkezz szerződéses katonának!

A jelentkezés feltételei:

Közösség

MIÉRT KÉSZÜL EZ A VIZSGÁLAT?

A szűrés a „magyar tüdőrák szűrés (HUNCHEST) a tüdőrák korai diagnosztizálásához” kutatási program keretében történik. A vizsgálat ingyenes, önkéntes. A klienst azért kérjük ebben a szűrővizsgálatban való részvételre, mert az életkora, dohányzási szokásai miatt a tüdőrák kialakulásának fokozott veszélyének lehet kitéve.

MILYEN VIZSGÁLAT LESZ?

A tervezett vizsgálat időtartama alkalmanként 5-20 perc – alacsony sugárdózisú spirál CT

A VIZSGÁLAT ELŐNYEI

Közösség

Újabb képet fedeztek fel Szinyei Merse Pál egyik festményének restaurálása közben – tudta meg első kézből a Ripost7, miután a lap munkatársai szemtanúi voltak, amint a restaurátor kivette a képet a keretből és kiderült: alatta újabb festmény van. Egyelőre nem tudni, az is a híres magyar festő munkája-e, de nagyon valószínű, hogy egy ismeretlen képe került elő, amit jelenleg vizsgálnak.

Közösség

A tanulmányaim és a munkám kapcsán mindennapi kapcsolatban vagyok a Nemzeti Művelődési Intézettel, így értesültem a lehetőségről. Főleg közösségeket, civil csoportokat, egyesületeket vártak. Így a népdalkör tagjai, a Fércelődőkből néhányan, a hivatalból ketten képviseltük Szirmabesenyőt. Sok ismeretet szereztünk az intézet tevékenységéről és a művelődésről, miközben szórakoztunk is - számolt be Dojcsákné Bodnár Tünde a Petőfi Sándor Művelődési Ház intézményvezetője.

Közösség

A 2021-es év július hónapjának első hetében az ökotanterem újra benépesült, a táborozó gyermekek hangos kacaját hallhatták az arra járók.

Közösség

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a mai nappal megkezdődött a Petőfi utcai játszótér építése, ahol a gyermekek hamarosan egy teljesen új, a mellékelt képen is látható játékelemet vehetik birtokba.

A játszótéri kellék egy korábbi uniós pályázati forrásból került beszerzése, amely végre megérkezett és megkezdhetjük a beépítését.

A kivitelezéssel kapcsolatos kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük!

Közösség

A hosszú bezártság után Sajósenyére kapott meghívást a népdalkör környező és határon túli csoportokkal együtt. A 2021. július 3-án megrendezett dalostalálkozóra minden éneklő csoport 8-10 perces műsorral készült.

A Szirmabesenyői Népdalkör egy palóc és egy borsodi népdalcsokrot énekelt. A műsorszámok után a dalosokat terített asztal és pazar vendéglátás várta. Köszönjük a meghívást és figyelmességet a rendezőknek!

Reméljük, hogy nemsokára viszonozhatjuk!

Közösség

Folytatjuk a szirmabesenyői sporttehetségekről szóló cikksorozatunkat, hiszen ezen a hétvégén sem volt pihenő az éremgyártásban. Ezúttal Búza Dávid szüleivel beszélgettem. 

Közösség

Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült megvalósítani terveinket és méltó környezetben elhelyezni a világhírű festőművész szobrát a római katolikus templom és a Hősök kertje szomszédságában kialakított szép parkban, mely Szirmabesenyő egy új látványos színfoltja lett. Sokan dolgoztak rajta a tervezéstől a kivitelezésig, hogy ez megvalósulhasson.