Sajtóközlemény

Befejeződött a „Kerékpárút-hálózat kiépítése Sajókeresztúr és Szirmabesenyő között” című projekt

2022. november 14.


Sajókeresztúr Község Önkormányzata, valamint Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 258,76 Millió Ft, 100%-os intenzitású támogatást nyert a „Kerékpárút-hálózat kiépítése Sajókeresztúr és Szirmabesenyő között” című és TOP-3.1.1-16-BO1-2017-00013 azonosító számú projekt megvalósításához.

A projekt keretében Sajókeresztúr és Szirmabesenyő települések egymással, valamint Miskolc várossal történő összeköttetése valósult meg. A hivatásforgalmi kerékpárút kiépítésével lehetőség nyílt arra, hogy az ott élő lakosság a kerékpáros közlekedési formát válassza a munkahelye megközelítéséhez, a közszolgáltatások eléréséhez, a kereskedelmi egységekhez történő eljutáshoz, és egyéb ügyeik intézéséhez.

A projekt célja az volt, hogy növekedjen azon közlekedők aránya, akik a kerékpáros közlekedési formát választják, így a projekt közvetlenül elősegíti a munkaerő mobilitás infrastrukturális feltételeinek javítását. A kerékpárút hossza összesen 5.020 méter. Az elkészült miskolci kerékpárúttól indulva épült meg a 26. sz. főút mellett, a szirmabesenyői bekötőút mellett halad a vasúti átjáróig. A sajókeresztúri szakasz a 26. sz. főút mellett indul, a szirmabesenyői szakaszhoz kapcsolva, valamint az iparterületen belül halad, majd a sajókeresztúri bekötőúton ér véget a vasúti átjárónál.

A projekt keretében a kerékpárút rendszer célja a hiányosságok megszüntetése, és ezzel annak biztosítása, hogy a területen egyre szaporodó ipari-gazdasági beruházások, munkahelyek kerékpárral kényelmesen elérhetőek legyenek. Mivel a kerékpárút nem turisztikai, hanem kifejezetten hivatásforgalmi célokat szolgál, ezért a projekt gazdasági funkció megközelítését, munkába járást szolgáló fejlesztést is jelent egyben.

A pályázat azonosítószáma: TOP-3.1.1-16-BO1-2017-00013
A megítélt támogatás: 258,76 Millió Forint.
Várható fizikai befejezés: 2022.11.15.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

További információ kérhető:

info@emreg.hu