Sajtóközlemény

A szirmabesenyői Egészségügyi Központ fejlesztése
2021. november 30.


Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium „Helyi foglalkoztatási együttműködés kialakítása Szirmabesenyő központtal” című TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00011 azonosító számú helyi foglalkoztatási együttműködést valósít meg összesen 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A miskolci járásból, összességében 16, Miskolctól észak/észak-keletre fekvő település földrajzi lefedettsége mentén került kialakításra a helyi foglalkoztatási paktum. A települések: Felsőzsolca, Alsózsolca, Szirmabesenyő, Arnót, Parasznya, Sajóbábony, Sajókeresztúr, Varbó, Sajóecseg, Sajóvámos, Kondó, Radostyán, Sajókápolna, Sajólászlófalva, Sajókápolna, Sajósenye. 

A projekt keretén belül bevonásra kerültek a településeken működő vállalkozások és civil szervezetek, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi Iparkamara is. Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata a földrajzilag lefedett terület középpontjában helyezkedik el. A projekt megvalósítása saját munkavállaló segítségével történt, a projektmenedzseri és a szakmai feladatok ellátása tekintetében. A célcsoport kiválasztásában, a képzéssel és foglalkoztatással kapcsolatos feladatokban a konzorciumi partner a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal vett részt, a munkaerőpiaci szolgáltatásokat a Regionális Civil Központ Alapítvány adta. 

Szirmabesenyő és Térsége helyi Foglalkoztatási Együttműködés Paktumszervezet 2017. november 29-én 18 taggal együttműködési megállapodás keretében megalakult. Kialakításra került egy paktumiroda: 3711 Szirmabesenyő, Kossuth u. 5. 

Az indikátorok teljesülése 2021.11.30. napjáig az alábbiak szerint alakult:
Munkaerőpiaci programokban résztvevők száma: 286 fő. Az indikátor teljesítése a projekt végi indikátorértékhez (230 fő) viszonyítva 124,35 %.  A Támogatási szerződésben vállalt indikátor teljesült. 

Program keretében álláshoz jutók száma: 158 fő. Az indikátor teljesítése a projekt végi indikátorértékhez (150 fő) viszonyítva 105,33%.  A Támogatási szerződésben vállalt indikátor teljesült. 

A foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma: 111 fő. Az indikátor teljesítése a projekt végi indikátorértékhez (150 fő) viszonyítva 74%.  
A munkaerőpiaci programot 272 fő fejezte be sikeresen.