Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata 134,7 millió forint 100%-os intenzitású támogatást nyert a „Vásárcsarnok és piactér kialakítása Szirmabesenyőn” című TOP-1.1.3-15-BO1-2019-00047 azonosító számú projekt megvalósítására.

A tervezett projekt keretében megvalósult Szirmabesenyőn a helyi gazdaság működését segítő termelői piac létesítése. A piac kialakításának célja a településen élő termelők segítése és a helyi termékek piacra jutásának támogatása volt. A piac létrehozása hozzájárul a község látogatottságának növeléséhez, ezáltal javulhat a településen található vállalkozások jövedelemteremtő képessége és a település lakosságmegtartó ereje is.

A könyvtár épületének bővítésével és átalakításával létrejött az új piactér, így helyet kapott egy új fedett-nyitott árusítóhely is. A felújításoknak és az átalakításoknak köszönhetően kialakításra került a női, férfi és az akadálymentesített vizesblokk, egy új gépészeti helyiség, valamint új 2 üzlethelyiség. Megtörtént a térburkolás és a parkosítás is. A beruházás egyész területén komplex akadálymentesítés valósult meg.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

További információ kérhető:
EMREG Nonprofit Kft.
info@emreg.hu