Sajtóközlemény

A Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai korszerűsítése.
2018. január 22.


A megvalósítani tervezett projekt Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzatának területén található és a Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai korszerűsítésére irányul. Célja az energiahatékonyság és energiatakarékosság és az ezen keresztül elérhető környezettudatos működés.

A projekt TOP-3.2.1-15-B01-2016-00103 azonosító számú 192,00 millió forint vissza nem terítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (helyrajzi száma: 206/5) két meghatározó részé van az iskola és a tornaterem. Az épület megépítése óta néhány kisebb-nagyobb korszerűsítés történt az épületeken.

A jelenlegi projekt kereteben az épület energetikai korszerűsítése során elengedhetetlen a külső határoló elemek hangszigetelése és a nyílászárók cseréje, továbbá a hőtermelő készülékek cseréje történik meg. A napelemes rendszer kiépítésével, amellyel az épület villamos energia költségét közel 0 Ft-ra tudjuk redukálni. Terveink szerint olyan méretű napelemes rendszert építünk be, amely képes ezt biztosítani.

A projekt eredményeként javul a település környezeti biztonsága, bővülnek a település és környezete természeti és kulturális örökségértéke megőrzésének és fenntartható hasznosításának lehetőségei.

A tervezett projekt szervesen kapcsolódik az önkormányzat korábbi fejlesztéseihez is. Cél, hogy a település lakossága az önkormányzat által nyújtott közszolgáltatásokat magasabb színvonalú, korszerűbb, energetikailag is megfeleIő szintű épületekben vehesse igénybe.

 A projekt tervezett befejezése 2018. október 31-re várható.


Sajtóközlemény

A szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola es Alapfokú Művészeti Iskola energetikai korszerűsítése.
2020. március 25.

A megvalósított projekt Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzatának területén található és a Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai korszerűsítésére irányult. Célja az energiahatékonyság és energiatakarékosság és az ezen keresztül elérhető környezettudatos működés. A projekt TOP-3.2.1-15-B01-2016-00103 azonosító számú, 192 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

A Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (helyrajzi szarna: 206/5) energetikai adottságai rossznak voltak mondhatóak. Az épület szerkezetek nem feleltek meg az érvényben lévő energetikai követelményeknek. Az épület Üzemeltetése magas költségekkel járt. A megvalósult projekt segítségével az iskolába felnövekvő generáció számára, az intézménynek is példát kell mutatni az energiák és az épület üzemeltetésére vonatkozó korszerű technológiák felhasználására.

A projekt kereteben az épület energetikai korszerűsítése során elengedhetetlen külső határoló elemek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, továbbá a hőtermelő készülékek cseréje történt meg. A napelemes rendszer tetőn történő kiépítésével az épület energia költségét közel 0 Ft-ra tudjuk redukálni.

A projekt eredményeként javul a település környezeti biztonsága, bővülnek a település és környezete természeti és kulturális örökségértéke megőrzésének és fenntartható hasznosításának lehetőségei.

A projekt kapcsolódott az önkormányzat korábbi fejlesztéseihez is. Cél, hogy a település lakossága az önkormányzat által nyújtott közszolgáltatásokat magasabb színvonalú, korszerűbb, energetikailag is megfeleIő szintű épületekben vehesse igénybe.

Képek