Sajtóközlemény

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása


A kedvezményezett Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzatának településén az ASP központhoz való csatlakozáshoz KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00623 azonosító számú, 7 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatala által használt elavult informatikai rendszer teljes körű cseréje valósul meg a projekt keretein belül. A Polgármesteri Hivatal informatikai rendszere 12 db asztali számítógépből és egy notebookból áll, amelyek mindegyike egy korszerű a pályázati felhívásban szereplő minimumfeltételeknek megfelelő számítógépre kerül kicserélésre. Mindegyik géphez kapcsolódik egy kártyaolvasó. Az új eszközökkel az önkormányzat képes megfelelni az ASP rendszerhez való csatlakozás technikai feltételeinek.

Működésfejlesztési és szabályozási keretek kialakítása keretében elkészítésre kerül az ASP működési rendjéhez igazodó Informatikai Biztonsági Szabályzat és az Iratkezelési Szabályzat. A megvalósítás során külső és belső erőforrás egyaránt igénybe veszünk.

A kötelező Informatikai Biztonsági szabályzat és az Iratkezelési szabályzaton felül a Gazdálkodási szabályzatot igazítjuk az ASP rendszeréhez.