Cím
3711 Szirmabesenyő, Vörösmarty u. 12-14.
Tevékenység

Bölcsődénk a Szirmabesenyői Napsugár Óvoda és Bölcsőde tagintézménye, mely a Pöttömke Bölcsőde nevet viseli.

10 éve vagyunk a három év alatti gyermeket nevelő, dolgozó szülők segítői. Lassan a  24-26 férőhelyünk kevésnek bizonyul, így a jövőben bővülni fog bölcsődénk.  Bölcsődénk csendes, zöldövezeti környezetben helyezkedik el. A hatalmas udvarunkon fák, bokrok, naposabb és árnyékosabb részek, nagy terasz, csúszdák, fa vonatok, házikók, és fedett homokozó található.

Intézményünk egy gondozási egységgel működik, amiben két csoportszobából áll. A Nyuszi és a Méhecske csoport. A két csoportszobához külön -külön átadó, fürdőszoba tartozik, ami megfelel a legújabb módszertani elvárásoknak. A két csoportszoba összenyitható egy üvegezett ajtóval, ami az átláthatóság miatt fontos. A csoportszobák berendezési tárgyai, bútorai a gyerekek életkori sajátosságainak, igényeiknek megfelelő. A játékok a modern kor igényeinek megfelelőek, formájukkal, színükkel felkeltik a gyerekek érdeklődését. Igyekszünk minőségi játékokkal bővíteni a meglévő játékeszközöket. Különböző, a gyerekek igényinek megfelelő kis játszó sarkokat alakítottunk ki a szobában pl.:  puha sarok, babaszoba, szerelősarok.

Figyelünk az évszaknak, ünnepnek megfelelő díszítésre, dekorációra, amiből a legtöbb a dolgozók keze nyomát viseli.

A kisgyermekek étkezését intézményünk főzőkonyhája látja el. A bölcsődében csak tálalókonyha van. Az étkezés jelenleg minden gyermek számára ingyenes, ezt a Szirmabesenyői Önkormányzat biztosítja.

Bölcsődénk szakmai programja összhangban van a „Bölcsődei nevelés -gondozás alapprogramjával”, az alapprogramban meghatározott elvekkel, mindenkor hatályos jogszabályokkal, a gyermeki jogokat rögzítő törvényekkel, a működés jogszabályaival.

Intézményünkben négy szakképzett kisgyermeknevelő, és egy bölcsődei dajka dolgozik. A kollektíva fontosnak tartja a folyamatos szakmai továbbképzést. A jó viszony ápolására közös kirándulásokat, más intézmények látogatását, tapasztalatcserét szervezünk.

Bölcsődei programok gyerekekkel, szülőkkel

  • Szülői értekezlet, szülőcsoportos megbeszélés

  • Mikulás ünnepség

  • Farsang

  • Húsvéti játszóház

  • Bábszínház

  • Gyereknap

  • Családi délután

Bölcsődénk dolgozói:

Intézményvezető: Rácz Csilla                                                              

Szakmai vezető: Szarkáné Pásztor Anita

Kisgyermeknevelők: 

  • Mihalikné Koós Márta

  • Andrássy Alma

  • Kovács-Szilágyi Henrietta

Bölcsődei dajka: Kocsisné Kovács Gabriella

Telefonszám
+36 46 527 205
Mellék
616
Pöttömke Bölcsőde
Nyitvatartás
hétfő - péntek 06:00 - 17:00