2020. július 14. kedd
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Új Mercedes szalon épül Szirmabesenyőben

Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok… Az idősebbek még emlékezhetnek rá, hogy a zöldvarázsszemű Orion rádióból a Bartók Béla által gyűjtött gyönyörű népdal hangjai után következett a rádió esti meséje, mely elringatott bennünket az álmok, illúziók világába. Nos, amit Szirmabesenyőben tervez a Mercedes-Benz-Miskolc Autó Kft., az nem a mesék világa, hanem a ma és a közeli holnap valósága.

Huszti Gábor polgármester október 7-én sajtótájékoztatón köszöntötte a médiumok megjelent képviselőit, illetve Balogh Józsefet, az MBM Autó Kft. ügyvezetőjét (a képen balra) és Fekete Károly kereskedésvezetőt. Sajtótájékoztatónk apropója egy számunkra újabb örömteli esemény – indokolta a meghívást. Azt szoktuk mondani, hogy szalonképesek vagyunk, hiszen több autószalon, köztük nagyon komoly prémiummárkák vannak jelen Szirmabesenyőben. Sokan azt hiszik, hogy telephelyeik még Miskolchoz tartozóak, pedig azok bizony már a mi területeinken vannak. Közülük az egyik – egy nagyon fényes csillag – a Mercedes szalon, amely MBM Autó Kft. néven van jelen. A márka kinőtte a jelenlegi helyét. Ez jelenlévő két vezetőjük és munkatársaik kiváló munkáját minősíti. Örömünk oka, hogy az új, nagy, világszínvonalú szalonjukat szintén Szirmabesenyőben építik fel. Itt az asztalon előttünk egy látványterv, amit aljegyző úrral élőben is megtapasztalhattunk, mert Budapesten pontosan ugyanilyen Mercedes autószalont láttunk Iszkaszentgyörgyre menet, mikor a falumegújítási díjunkat vettük át.

Balogh József, az MBM. Autó Kft. ügyvezetője a közelmúltra emlékeztetett: 2016 nyarán kezdtük meg tevékenységünket Szirmabesenyő határában Mercedes-Benz márkaképviseletként és szervizként. Ekkor 10 -11 fővel indultunk Jelenleg több mint 35-en vannak állományunkban, számuk heteken belül eléri majd a 40 főt. Többek között ennek és a régióban tapasztalt nagy érdeklődésnek köszönhetően szeretnénk egy új épületbe költözni. Várhatóan a jövő év végéig. Ez nyilvánvalóan sok mindennek a függvénye. A telket már megvásároltuk a 26-os út és a Szirmabesenyőbe vezető út határában, a Suzuki-Mazda szalonnal átellenben. Ez egy 16 000 m2-es telek, dupla akkora, mint amin jelenleg működünk. Maga az épület 2000-2100 négyzetméter alapterületű lesz. Nem véletlen a hasonlóság a polgármester úr által is említett a budaörsi szalonnal, ugyanis ez egy gyári Mercedes-koncepció része. Világszintű autószalonunk lesz. Nem az első a világon, de az országban az elsők között fog megvalósulni, és Európa-szerte nem lehet ehhez hasonló épületekkel találkozni. A bemutató terem úgy néz majd ki, mint egy múzeum. Nincsenek benne értékesítő asztalok, csupán autók, mint „kiállítási tárgyak”, és a beérkező érdeklődők egy automatizált rendszeren keresztül juthatnak el a megfelelő helyre: az értékesítés, a szerviz vagy alkatrész egységekhez. Fontos, hogy a kollégák munkakomfortja és a vevők kiszolgálása is magas szintű legyen. Így pihenőszobát, gyerekmegőrzőt, illetve egy nagyméretű ügyfélvárót is kialakítunk.

A régióban a prémiummárkák közül már jó ideje mi vagyunk az első helyen, tavaly kaptunk a Mercedestől egy ügyfél-elégedettségi díjat. Ez azt jelenti, hogy a magyar Mercedes-vásárlók nálunk voltak a legelégedettebbek. Ez is tudatosította bennünk, hogy jó helyen vagyunk. Sok helyen elmondtuk már, hogy mi nem miskolciak vagyunk, hanem Kecskemétről és Szegedről költöztünk ide, címünk sem ide volt bejegyezve, csak telephelyként. Pár hónapja már szirmabesenyői székhellyel rendelkezünk. Megtaláltuk itt a helyünket. Jó az együttműködés a településsel, a polgármester úrral és teamjével. Volt szó más építkezési területről is, végül azonban – a szíves invitálásnak is köszönhetően -, hogy a továbbiakban is Szirmabesenyőben folytatjuk a tevékenységet.

Huszti Gábor polgármester a felmerült kérdések megválaszolását követő összefoglalójában kiemelte: egy ilyen prémiummárkának különösen fontos, hogy megfelelő helyet találjon magának. Az elmúlt pár évben sikerült olyan kiváló együttműködést kialakítanunk, melynek révén is itt építik meg ezt a tényleg impozáns szalont. Egyébként a céggel nagyon sokrétű az együttműködésünk. A sajtó jelenlétében is megköszönöm nekik azt, hogy TAO támogatást nyújtanak pl. a helyi sportegyesületnek, bekapcsolódtak helyi rendezvényekbe – szintén támogatást nyújtva -, és van szirmabesenyői alkalmazottjuk. Mi is igyekeztünk minden tekintetben segíteni nekik. Remélem, az önkormányzatunk vállalkozásbarát politikája is hozzájárult ahhoz, hogy végül Szirmabesenyő mellett döntöttek. Az új szalon még több munkavállalóval dolgozik majd, még több helyi adót befizetve.

Szirmabesenyő tehát fejlődik, és van egy komoly tervünk: Szirmabesenyő saját bevételének 2030-ra el lehet érni az 1 milliárd forintot. Általában nem szoktam a levegőbe beszélni, látszanak azok a növekedési pontok, amik ehhez hozzá fogják segíteni a községet. Köztük immár a Mercedes beruházása is.

Tudósító: Bánrévi Iván
Fotó: Vaszilkó Ádám

 

Webgalamb