2019. június 26. szerda
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Szent Mihály napi mulatság Szirmabesenyőn

A fák lombjait és a frizurákat erősen borzolgató hideg szél sem tartotta vissza az önkormányzat meghívására érkező „apraja-nagyját”.

Ez bizony már az ősz – állapíthattuk meg nagy bölcsen a Szirmay-kastély szomszédságában is, és ezúttal sem tévedtünk. Vajon merre fújja majd tüzünket, füstünket, netán szalonnánkat az asztalterítőket meg-megemelgető rakoncátlan levegő? – aggodalmaskodtak néhányan. Aztán a névnapos arkangyal megsegített bennünket. De haladjunk sorjában. A délután programja sajtótájékoztatóval kezdődött, amelyen Huszti Gábor polgármester, Török Dezső a megyei közgyűlés elnöke, valamint szlovák projektpartnerünk képviselője, Legen Gejza tájékoztatta a médiumok szép számban megjelent képviselőit egy magyar-szlovák közös pályázat eddigi eredményeiről. A nyertes pályázat egyik eleme az a nálunk felépített ÖKO-tanterem és közösségi tér, amelynek átadása és Tóth Dénes lelkipásztor általi megáldása a tájékoztatót követően meg is történt. Az óvodások Süni csoportja bájos hagyományidéző énekkel-tánccal köszöntötte a közönséget, a felkészítő óvónő, Csontos Gyuláné vezetésével. Az iskolások Ádámné Mészáros Krisztina tanárnő gitárkíséretével verseltek-énekeltek; felkészítő pedagógusaik: Hrabovszky Ágnes és Csellárné Németh Judit. Ezt követően a műsorközlő, Gulyás Edit óvodavezető, a Csiribiri, majd pedig az Akvarell együttest, végül pedig Gere Csaba zenészt konferálhatta fel. Közben megszelídült az erős tüdejű szél, lelkünkben kis rőzse-dalok, a talajon pedig kis rőzsetüzek gyúltak. Melyeket itt is ott is lelkes csapatok ültek körül, nyársalva, zsírt kenyérre csurrantva, eszegetve-iszogatva. A kastély szélárnyékában Csomósné Rózsa Judit „játszóházban” fogadta a gyerekeket. Közben, aki nyugatra pillantott láthatta a megye II. futballrangadóját: a mieink Alsózsolca csapatát fogadták. Ezen a délutánon, estén sem a szervezők, sem a focistáink (3:0 ide) nem égtek le, csupán a sötétedő égre Szent Mihály lángpallosaként felfelé törő, forrón izzó, majd szép lassan hamvába hulló máglya. Képes tudósításunkat a jelen voltak és a más programot választóknak egyaránt szíves figyelmébe ajánljuk.

(A magyar-szlovák közös projektről, az ÖKO-tanteremről a Besenyő Világa című lapunk 3. számában részletesebben olvashatnak.)

 

 

 

 

Webgalamb