2020. július 14. kedd
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Pünkösd

Az időjárás kegyes volt, a hangulat remek. Napsütéses, meleg időben, önfeledt szórakozással telt pünkösdhétfő délutánja a szirmabesenyői óvodások és általános iskolások lelkes csapatainak.

Volt itt minden: hagyományőrző óriás-szalmakoszorú, ünnepdicsérő rigmusok, ének, zene és tánc, sőt táncház, hegedű- és kecskedudaszó meg játszókert: gólyaláb és célba-dobás, békavadászat, kis légvár, nagy luftballon, perec, gofri, bodzaital, málnaszörp, a végén pedig még bábszínház is. A hirtelen érkező eső előtt, még időben, pünkösdi kiskirálylányok és királyfiak fejére került díszes korona, vállukra színes palást. A kitartó közönség tapsai közepette, fáradtan, de – szüleikkel és nagyszüleikkel együtt – egy szép nap emlékével tértek haza a versengő, végül mindannyian győztes csapatok: az Eszesek, a Cuki Nyuszik, a Batman, Sárkányok, Csoki Csibék, Háromcsajok, Párducok, no meg a Pünkösdi Rózsák.
S ha valaki kedden reggel az óvodában és az iskolában hercegnőt, pókembert, netán tigrist vélt látni, reméljük nem ijedt meg; az arcokon csak az arcfestő ügyes kezének és a gyermeki örömnek egy-egy kis nyoma látszott. Böngésszük együtt a vidám képeket!/NL

Webgalamb