2020. július 14. kedd
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Mobilan, mobil(telefon) nélkül

Stabilan állíthatjuk, hogy remek volt a 2019-es Mobilitási Hét Szirmabesenyőben. Kiváló hangulat, több száz részvevő, csak szeptember 21-én 200 fő kerékpáron. A történteket "néhány" képpel és szóval idézzük fel.

Akik ott voltak, érezték az egyhetes  buli hangulatát, akik nem, azok sajnálhatják. Láthatják viszont a képeket (mini-videót), melyeken…

Sétál a sok kicsi és velük sok nagy, lohol egy kutya is, míg pihen az agy, ballag a hivatal és van, aki slattyog, tempóra biztatva, ki mellette battyog; egy másik meg lépeget, bámulva kék eget, s bár néhányszor botlik, mégsem bánja már, hogy nem otthon kotlik; az, aki elfáradt, megpihen éppen, és iszik vagy eszik egynémely képen; netán habos süteményt csipeget, ha már a célig kitartva tipegett; s ha valaki így szól: már alig bírom, példát mutat az Ezüst Szirom.

A kastély körül is sok gyermek rajza, jutalmat kap, kinek van egy szép rajza. Majd egyet fordulnak és útnak indulnak: a kicsik csak csacsin, a nagyok drótszamáron, és célba is érnek mindenáron. Besenyő, Vámos, Senye, Keresztúr, Ecseg, a végén a bicaj már kissé recseg.

Csodálkozik az öreg Sajó: tegyétek csak, ha nektek ez jó! Biztatás: bátran, csak mindent bele! (De mitől lett Mogyorós a Nagy Pele?)

Hétfőn már munka, óvoda, suli. Ugye erőt adott a nagy buli?

Szöveg: incognito
Fotók: sokaktól

Webgalamb