2020. január 29. szerda
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Majálisunk végén

Szinyei Gála művészpalántákkal

Harmadik éve töltjük el szép május hónapunkat a Szinyei Merse Pál életműve előtti tisztelgés jegyében. Az elsőn, 2017-ben  20. évfordulóját ünnepeltük annak, hogy iskolánk fölvette a festőművész nevét, és azóta is egyedüli általános iskolaként birtokolja azt hazánkban.

Tavaly és az idén folytatódott a kezdeményezés: az önkormányzat, a szülők, a tantestület és a tanulók összefogásának eredményként gazdag programmal emlékeztünk és ajándékoztuk meg magunkat. Barangoltunk, rajzoltunk, sportoltunk, vetélkedtünk, kiállítást nyitottunk, vendégeket fogadtunk, szomszédoltunk, a nagy családi majálisnapon pedig bogrács mellett, de egyébként is „sülve-főve” együtt voltunk a Szirmay kastély körül. Színpadra pattantunk, énekeltünk, táncoltunk, láttunk és hallgattunk.

Élményeket szereztünk, mint ahogyan 2019. május 25-én, szombaton délután, az iskola „alapfokú művészeti” ágán pallérozódó nebulóinak gálaműsorán is. A tornateremben a „Szinyei után szabadon  –  Önarckép” című rajzverseny képeiből és a Csomósné Rózsa Judit vezette Kézműves Klub tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítások fogadták a látogatókat. Aztán  –  Győrfi Lászlóné igazgató köszöntőjét követően, Nagy Valéria igazgatóhelyettes konferálásával  –  megszólaltak a furulyák, hegedűk, trombiták, billentyűsök,  a végén pedig a kórusnak és az akrobatikus tánckarnak tapsolhatott a szépszámú közönség.

Az egyhónapos programsorozat zárásaként Huszti Gábor polgármester örömmel állapította meg, hogy a „Szirmabesenyő többre képes” szlogen jegyében az önkormányzati törekvések megvalósításában, a közösségépítésben az általános iskola kiváló partnernek bizonyul. Az intézményt az új iránti fogékonyság, kezdeményezőkészség és  –  mint a gála is megmutatta  –  egyre magasabb szakmai színvonal jellemzi. A polgármester a szereplőknek és a felkészítő pedagógusoknak megköszönte a színvonalas munkát és az élményt, kihangsúlyozva, hogy jövőre is számít az együttműködésre.

(A Szinyei Majális egyéb eseményeiről más oldalakon már korábban tudósítottunk. Az iskolával kapcsolatos témákról a www.szinyeisuli.hu lapon részletesebben is tájékozódhatnak.)

Tudósító: Némethi Lajos

 

 

 

Webgalamb