2019. június 26. szerda
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Kárpátalján – jószolgálatban

A Rákóczi Szövetség a magyar összefogást jelképező ösztöndíjjal Kárpátalja 89 helyszínén 1906 magyar iskolakezdőjét köszöntötte szeptember 17-20. között.

A nagyszabású akció támogatójaként Szirmabesenyő nagyközség képviseletében Huszti Gábor polgármester és dr. Rónai István aljegyző, dr. Ambrus Sándor Csaba és Katona Flóra, a szövetség vezető képviselői társaságában üdvözölték a két iskola elsős nebulóit és szüleiket.

Huszton

Testvértelepülésünk és magyar tannyelvű iskolája már ismerős lehet az besenyőiek számára. Ehhez a nyári Testvér-tábor is hozzájárult, amelyen 8 fős gyermekcsoportot fogadtunk. Most, az ösztöndíjak átadásakor a látogatók személyesen is megismerkedhettek a Szokolovics Mária igazgató asszony vezette takaros és nagyon barátságos iskolával.

Aknaszlatinán

A máramarosi hegyekből Magyarország belseje felé vezető hajdani híres Só-út kiindulópontjában található a sóbányászatáról híres Aknaszlatina. Itt működik Kárpátalja legkeletibb magyar tannyelvű középiskolája a Bolyai János Középiskola. Az iskolát 28 éve irányító Benedek Imre igazgató úr büszkén újságolta, hogy ezen a nyáron sikerült felújítani az iskolaépületet.

Mindkét helyszínen a lehető legjobb helyre került a gyermekenként 10-10 ezer forintos támogatás. (Néhány kép az iskolákról és a bensőséges hangulatról. További részleteket a Besenyő Világa 3. számában olvashatnak.)

 

Webgalamb