Kedves Látogatónk!

Szirmabesenyő nagyközség valamennyi polgára nevében örömmel köszöntöm Önt településünk honlapján. Annak reményében, hogy nem csupán ezeket a sorokat és a rólunk szóló információk olvasva, de előbb-utóbb személyesen is megismerkedik a Bükk hegység keleti lejtői és a Sajó folyó ölelésében – Miskolc város tőszomszédjaként, annak északi kapujában – elterülő, békét és nyugalmat sugárzó, tiszta, virágos és barátságos lakóhelyünkkel.

Kevés hozzánk hasonló méretű kistelepülés mondhatja el magáról, hogy ennyire szerteágazó és sokszínű adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik, hiszen van kastélyunk, fogadónk, lovardánk, hegyünk, pincefalunk, tavunk, folyónk. Nem utolsósorban pedig beruházásokra alkalmas területeink.

Az M30-as autópálya közelsége, a 26-os főút mellé már betelepült és betelepülésre váró – világszínvonalat képviselő – termelő és szolgáltató beruházások kristálymagját képezik a további, környezetbarát ipari fejlesztéseknek, jelentősen növelve községünk gazdasági erejét, valamint hazai és nemzetközi ázsióját.

Célunk egy befogadó, komfortos, családbarát, 4300 fős lakosságunknak biztos megélhetést, vendégeinknek pedig kellemes élményt nyújtó, kisvárosi hangulatú település megteremtése.

Szeretettel várjuk, szívesen látjuk Önt és kedves családját, rokonait, barátait, ismerőseit!

Kérem, ismerkedjenek meg a valóságban is történelmi és újkori értékeinkkel, közösségi-kulturális programjainkkal – velünk, a vendégszerető szirmabesenyőiekkel.

Tisztelettel:

Bodnár Krisztián
polgármester