Kedves Látogatónk!

Szirmabesenyő valamennyi polgára nevében tisztelettel köszöntöm Önt településünk honlapján. Annak reményében, hogy nem csupán ezeket a sorokat és a rólunk szóló információk olvasva, de előbb-utóbb személyesen is megismerkedik a Bükk hegység keleti lejtői és a Sajó folyó ölelésében – Miskolc közvetlen szomszédságában – elterülő, békét és nyugalmat sugárzó, tiszta, virágos és barátságos lakóhelyünkkel.

Fejlesztési terveink, és a főút mentén már ma is gomba módra szaporodó ipari és szolgáltató beruházások jelzik, hogy egy befogadó, komfortos, 4300 fős lakosságunknak biztos megélhetést, vendégeinknek pedig kellemes élményt nyújtó, kisvárosi hangulatú település megteremtése a célunk.

Kevés hozzánk hasonló méretű kistelepülés mondhatja el magáról, hogy ennyire szerteágazó adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik, hiszen van kastélyunk, lovardánk, pincefalunk, tavunk, folyónk, beruházási területünk, Munkácsy-díjas festőnk, gyűjteményeink a gyűszűtől elkezdve a csipkén át a tégláig.

És ha mindez kevés lenne Miskolc belvárosa, gazdag kulturális és szórakozási lehetőségei, fürdői csak 10-15 perc autózásra vannak tőlünk.

Szívesen látjuk Önt és kedves családját, rokonait, barátait, ismerőseit!

Kérem, ismerkedjenek meg a valóságban is történelmi és újkori értékeinkkel, érdekes helyi alkotóinkkal, vidám családi, közösségi-kulturális programjainkkal – velünk, szirmabesenyőiekkel.

Huszti Gábor
polgármester