2020. július 06. hétfő
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Hurrá, nyaralunk!

Tudósítás nyári gyermektáborainkról - 3.

Ki itt, ki ott, és bizony vannak, akik sehol. Már csak ezért is szerencsésnek mondhatják magukat a szirmabesenyői gyerekek, mert ők (és szüleik) helyben is választhatnak maguknak tartalmas nyári programot. Immár 5. éve, az önkormányzat szervezésben és jelentős anyagi támogatásával.

Az idei év pedig azért is különleges, mert pályázati pénzforrás révén az első táborban való részvétel minden jelentkező számára ingyenes.

Korábban már hírt adtunk gyermekeink Huszt városában töltött testvér-táborozásáról és a lovas táborokról.

Ezúttal a „zöldpólósok” kalandjaira tekintünk vissza. Mint a képek is mutatják, a közkedvelt ÖKO-tábort 3. éve nagy szeretettel és gondoskodással szervező Ezüst Szirmok Egyesület aktivistái az idén is változatos programot állítottak össze. A 41 résztvevő megismerkedhetett az ízeltlábúk világával, a madármentő állomás és az ökológiai központ munkájával, a természetben található anyagok sokféle felhasználásával, közöttük még népi hangszerekkel is. Ellátogattak a miskolci vadasparkba, Kisgyőrbe, túráztak a Miskolc szívében fekvő Avas hegyen.

 (Alább sok fotót láthatnak, mégsem eleget. Minden pillanatot nem örökíthettünk meg, ezért, ha valaki – bár résztvevő volt – nem fedezi fel magát/gyermekét egyik képen sem, akkor – elnézést kérve – csak megértést remélhetünk.)

Tudósító: Némethi Lajos
Fotók: Visnyai Bianka

 

Webgalamb