2021. március 07. vasárnap
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

HATEZER MASZKKAL TÁMOGATTA A SZIRMABESENYŐIEKET A S.E.G.A.

A pandémia kezdete óta megtanulhattuk, milyen fontos az összefogás, mind magánemberek, mind cégek számára. Ennek megfelelően a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. is szeretett volna hozzájárulni a biztonsághoz leendő otthonukban.

Dobos Péter, a S.E.G.A. Hungary telephelyvezetője elmondta, a következő nyolc-kilenc hónapban nagy kihívások elé néznek. – Telephelyünk elköltözik: Szirmabesenyő a célpont. Fontosnak tartjuk, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a körülöttünk lévő településekkel, Szirmabesenyővel éppúgy, mint Miskolc önkormányzatával. Szeretnénk, ha az új otthonunkban mindannyian biztonságosan tudnánk folytatni a munkavégzést, így Szirmabesenyő önkormányzatának hatezer egyszer használatos maszkot adományoztunk.

Az autóipari beszállító cég jelenlegi, miskolci székhelyén mintegy ezerötszázan dolgoznak. A maszkok egy része külföldről származik, hiszen a cégnek Kínában is van telephelye.

Bodnár Krisztián polgármester örömét fejezte ki az adomány kapcsán. – Nagy segítség ez a településünknek. Ebből nagyrészt bölcsődék, óvodák, iskolák és szociális intézmények kapnak, a fennmaradó részt pedig a lakosság között osztjuk szét. A vírushelyzet kezdete óta többször próbáltunk segíteni szövet vagy éppen egyszer használatos maszkokkal. Körülbelül két és félmillió forintnál tartunk, amit a védekezésre költöttünk eddig – jelentette ki a polgármester.

Forrás: www.minap.hu

Webgalamb