2020. január 29. szerda
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Felmászott a nyúl a fára?

Csizmát húzott a lábára? Kalapot tett a fejére?

Esetünkben szó sincs erről. A vidám valóság: a húsvéti készülődés jegyében a Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola tanulói – pedagógusaik és az önkormányzat munkatársainak közreműködésével – a földön állva és létrára mászva díszítették fel a Petőfi Sándor Művelődéi Ház és Könyvtár körül, illetve az új ruhát öltött Egészségügyi Központ előtt rügyeiket bontó, virágzó fákat, bokrokat.

Természetesen a Napsugár Óvodában „dolgozó” csemeték sem maradhattak ki a játékból: gondozóik kíséretében elsősorban a bokrokra és – egy kis segítséggel – a feljebb nyúló faágakra aggatták a színes papírtojásokat.

Ha már a nyulat megidéztük, teljes terjedelmében közöljük a tréfás népi gyermekmondóka szövegét: Felmászott a nyúl a fára, / csizmát húzott a lábára, / kalapot tett a fejére, / ne süssön a Nap szemébe. / Inc-pinc lakaltinc, / Te vagy odakint!”

A tavaszias öltözékekből fejtörés nélkül is kiderül: egyre jobb már „odakint”. Az „inc-pinc lakatinc” jelentésének megfejtői között viszont csokinyuszikat- és tojásokat sorsolunk ki.

 

Tudósítás: Némethi Lajos
Fotók: Vaszilkó Ádám

 

 

 

Webgalamb