2020. január 29. szerda
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Évindító 2019

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata nevében Huszti Gábor polgármester január 11-én évindító fogadáson köszöntötte a megyei és helyi politikai, gazdasági, társadalmi élet és a médiumok meghívott képviselőit.

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata nevében Huszti Gábor polgármester január 11-én immár ötödik alkalommal évindító fogadáson köszöntötte a megyei és helyi politikai, gazdasági, társadalmi élet és a médiumok meghívott képviselőit, akik együttműködő partnerként, felelős vezetőként, civil aktivistaként, sajtómunkásként sokat tettek településünk fejlődéséért. A rendezvényt megtisztelte Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke is, akiknek eddigi támogatását külön  megköszönte és a jövőre vonatkozóan is kérte a polgármester.

A 2018. évi eredményekről és a 2019. évi tervekről szóló rövid prezentációjában  kiemelte azon vállalkozások szerepét, amelyek adóforintjaikkal a legnagyobb részben járultak és járulnak majd hozzá községünk anyagi gyarapodásához, terveink megvalósításához. A csökkenő állami normatíva mellett az egyre jelentősebb adóbevétel tette lehetővé, hogy megszüntethették a garázsadót, illetve a kétmillió forint adóalapot el nem érő kisvállalkozások adókötelezettségét is.

Huszti Gábor kihangsúlyozta: bár az idei az EU-s mellett helyhatósági választási év is, nem választási költségvetést készített a testület, hanem a korábban kitűzött célok elérését szolgáló tervek mentén halad tovább a munka. Jelezte, a most folyó és még következő beruházások befejezését követően hamarosan eljön a „szalagátvágások időszaka” is.

Pohárköszöntőjében Csöbör Katalin, aki mindig szívesen látogat községünkbe, köszönetét fejezte ki azoknak, akik 2018-ban szavazataikkal támogatták, így immár 9. éve lehet a választókerület országgyűlési képviselője, a helyi törekvések, tervek megvalósításának elősegítője. A kölcsönös együttműködés hozhat sikereket, községünk e tekintetben jó partner. Elismerően szólt a település eddigi eredményeiről, kiemelve, hogy Besenyő mintaként szolgálhat mások számára is.

Az optimista, jó hangulatú rendezvényen – melyre a folyó felújítási munkák miatt ezúttal az általános iskola éttermében került sor – kedves kis műsorral léptek fel a Szinyei Merse Pál Általános Iskola tanulói: Béres Bernadett (furulya), Kolencsik Abigél (fuvola) és Juhász Bálint (ének). Közreműködött Pavliskó Diana, a Miskolci Nemzeti Színház hegedűse. Zongorán kísért Hrabovszky Ágnes tanárnő.

 

Webgalamb