2020. január 29. szerda
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Befordultunk a konyhára

Pipára ugyan nem gyújtottunk, de áldott időben és megáldott épületben láthattuk a megújulást.

Derűsen mosolygott a tavaszi ég Szirmabesenyő felett, amikor március 29-én déltájban ismét bensőséges kis ünnepségre gyűltünk össze a már gőzerővel (is) működő önkormányzati Központi Konyha „hivatalos” átadására.

A korábbi évek megalapozó és a közelmúlt operatív munkájával hozzájáruló személyek körében Huszti Gábor polgármester hangsúlyozta: a megfiatalított intézmény avatása újabb mérföldkövet jelent a község életében. Az önkormányzat mindig is jó gazdája volt konyhának, mára azonban – igazodva a legújabb szakmai követelményekhez és a növekvő lakossági igényekhez – elkerülhetetlenné vált a terület kibővítése és teljes külső-belső felújítása. Mint az egészségügyi központ esetében ez alkalommal is számos, az építkezés során feltáruló műszaki problémával, ezáltal többletköltségekkel kellett számolni a mindösszesen 96 millió forintos beruházás esetében. A munka ezzel még nem fejeződött be, mert a technika és technológia további korszerűsítésével a 400 adagos kapacitást 600 adagra kívánják emelni. A polgármester kiemelte: a szemmel jól látható változás a közeljövőben nyugdíjba menő élelmezésvezető, Senviczki Ferencné két évtizedes kiváló munkájának megkoronázását is jelenti. Végül külön is köszönetet mondott a tervező Viszoki és Társa Kft-nek, valamint a Gerixon Kft. kivitelező csapatának.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő örömmel állapította meg, hogy szerencsés az a település, amelynek ilyen vezetése van. Jó látni a megújuló épületeket, amelyek a funkción túl a kor elvárásaihoz igazodó stílust is képviselnek annak érdekében, hogy szolgáltatásaikat XXI. századi szinten élvezhesse a lakosság. A jelenlegi beruházás az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak pályázat útján juttatott kormányzati forrás támogatásával valósulhatott meg.  Gratulált az önkormányzatnak, a polgármesternek és minden szirmabesenyői lakosnak. Reményét fejezte ki, hogy további hatékony együttműködéssel a következő esztendőkben még sok közös ügyben tudnak újabb eredményeket felmutatni.

A Tóth Dénes református lelkipásztor és Galo Gábor plébániai kormányzó által megáldott épületbe lépés előtt Csöbör Katalin, Huszti Gábor és Senviczki Ferencné vágta át a nemzetiszínű szalagot. Bent a vendégek meggyőződhettek a jelzett változásokról, így például arról, hogy a felújítással a dolgozók munkafeltételei is jelentősen javultak. Semmi akadálya tehát annak, hogy a jövőben változatlanul az eddig jellemző kitűnő minőségű étellel lássák el a tőlük „táplálékot vevő” bölcsődéseket, óvodásokat, iskolásokat, a szociális ellátásban részesülőket, a település vendégeit és bárkit, aki igényli szolgáltatásukat.

Tudósítás és fotók: Némethi Lajos

 

 

Webgalamb