2020. május 31. vasárnap
CHivatal: 3711 Szirmabesenyő Kossuth utca 5. sz. Email: titkarsag@szirmabesenyo.hu Tel: +36 (46) 527-205

Advent negyedik vasárnapja – 2019

Az eső először még csak lógatta a lábát, aztán egyszerre a földre lépett, hogy esernyővirágok nyíljanak lába nyomán. December 22-e délutánján – az őszi-téli napéjegyenlőség napján – a karácsony előtti közösségi élményre vágyókat semmi nem tántorította el céljuktól: az adventi szeretetgyertya meggyújtásának ünnepélyes szertartásától, illetve az azt megelőző eseményektől.

Bodnár Krisztián polgármester – aki december 2-án megnyitotta az adventi ünnepi programsorozatot – záró köszöntőjében kiemelte, hogy a karácsony az otthon melegét juttatja eszünkbe, szeretteinket, barátainkat, mindazokat, akik fontosak számunkra. Nem drága ajándékok jelentik a fényt lelkünkben, hanem az, hogy önmagunktól és önmagunkból mit adunk másoknak. Ahol béke, elfogadás, szeretet van, ott bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Figyeljünk arra – hangsúlyozta a polgármester –, hogy ne csak néhány napig, de az ünnepeken túl is maradjon meg a szeretet bennünk és közöttünk, harag és gyűlölködés nélkül. Végül áldott, békés karácsonyt és boldog újévet kívánt Szirmabesenyő lakosságának.

Ezt követően ezúttal a Napsugár óvoda Katica csoportjának lelkes apróságai elevenítették fel a Jézus születéséhez kapcsolódó történéseket. A hangulatos betlehemi játékra Csontos Gáborné, Surányi Zsófia óvodapedagógusok és Kocsik Andrásné, dajka készítették fel őket. A kicsik fellépését Hálaének címmel Kacsenyák-Hircsu Angelika énekművész adventi műsora követte.

A község adventi koszorúján a szeretet gyertyáját Fedor Vince, a község díszpolgára és Bodnár Krisztián polgármester gyújtották meg, ezúttal is a Szirmabesenyői Népdalkör adventi dalaitól kísérve.

Természetesen most is jutott étel és ital, a csokoládé szökőkút pedig nagy sikert aratott, külön megédesítve a karácsony előtti utolsó vasárnapot.

A hangulatidéző képeket változatlanul Eördögh Ákosnak köszönhetjük.

Webgalamb